Even more speed

Eftersom veckans tema verkar vara “fullt ös, medvetslös” så fortsatte vi idag på speedspåret från igår och hade lite hoppning! Mullehästen var fullkomligt GALEN av lycka. Till storyn hör att matte inte har hoppat sen tävlingen i november, Mulle har hoppat två-tre gånger med fjortis och inlånad gästryttare.

Det var således ganska överlyckligt i Mullelägret. Vi hade en tvåstuds på medellinjen, men två är tråkigt så varför inte fortsätta hoppa några extra studs efter? På räckena var det sån full fart att bommarna flög åt alla håll emellanåt, matte fick sitta av ungefär åtta gånger och rätta till hindren. Men odågan var glad ändå, på’t igen bara! Så underlaget sprutar upp på väggarna och Åsas stackars stora bruna fick kasta sig ur vägen emellanåt. Antagligen borde vi betsla upp när vi hoppar, men samtidigt… HOPPAR gör den ju, ska gudarna veta, det gäller bara att ingen står ivägen. Dessutom är det ganska skönt att ha ett litet mesbett så man inte gör illa munnen när man hamnar fullkomligt galet ibland. Dagens höjdpunkt var att vi seglade över oxern utan problem, alla försök! Hurra!

Nedan kommer en liten film på när vi hoppar bana sista vändan. Här har Mullehästen lugnat ner sig avsevärt jämfört med tidigare, så vi klarar flera hinder i rad riktigt civiliserat. Vi ber om ursäkt för att det är något skakigt, Åsas stora bruna ville också vara med på film emellanåt. Men ni får iallafall ett hum om dagens övningar. Oxern ligger på 70 cm, räckena på 65 cm, Mullehästen på 156 cm.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=3awH9wkJppg]
[film: Åsa W.]

Nu blir det Clear Round på söndag. Vi är rosettsugna =)
Dock blir det bara meshöjder, vi väntar med att höja tills vi kommit igång bättre, så det blir bara 60&70 cm igen.


Comments

Even more speed — No Comments

 1. Jag öpppnar alltid hoppfilmerna med spänd förväntan att nu jäklar blir det bommar som knäcks som tändstickor och ridbanebotten som sprutar på väggen 🙂

  Och sen öppnar man filmen och då ser det så städat ut som om det vore Milton själv som intagit Rådas lokaler och nu håller en läromästarlektion för en nyfiken elev… 😛
  Falsk marknadsföring i bloggtexten!!

  • Jag skrev ju att han hade lugnat ner sig avsevärt! Har ingen film på kaoset, då satt Åsa fortfarande på den stora bruna, och den sprang ochså runt en del i alla möjliga riktningar 0.o

   Hoppade Milton också i korsgalopp…?

  • Jag trodde lippforumet hade dött ut!

   Jag får inte ha lila omkring min häst, fjortisregler. Hon får liksom epileptiska spasmer, det är lite läskigt faktiskt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *