Disciplinerat kaos

Första dagen hemma igen och vi skulle åka iväg och träna. Så optimalt.

“Du har varit borta!” surade Mullehästen, och vägrade därmed gå på transporten. Suck. Lyckligtvis kunde vi få lite spontan hjälp i stallet.

Mulle har lekt med sina fjortisar i tre dagar, varav två dagar bara skritt. Den var således orastad, explosiv, lite galen och stel i sidorna. Matte var övertrött och började fnittra hysteriskt ungefär tio minuter in i uppvärmningen. Det var bara att konstatera att det inte skulle bli någon vidare seriös träning idag. Som Johanna uttryckte det “Vi väljer att inte bry oss om att den spretar lite”. Vi gick över bron en gång med Johanna före, inga problem. Gick en gång till, inga problem. Vände och gick åt andra hållet, WÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄH sa Mullehästen och hoppade av bron. Det tog fjorton (!) försök innan den kunde gå civiliserat.

Istället fick vi börja öva på speed! Och, om man säger såhär… teknikbanan i WE är så rolig att rida att man på allvar sitter och fnissar för sig själv. Tänk er då att göra det i fullt sken, till hög musik, och med en tränare som man knappt hör mer än “DRIV, SITT, DRIV, SKENA, SKEEENAAAA!!”
Man kapitulerar totalt. Det är så vansinnigt kul. Det mesta gick dessutom riktigt bra. Grinden tog vi samlat och lugnt, men sen var det iväg i fullt race, i blandade gångarter (allt mellan tölt och fyrsrpång, inte helt sällan samtidigt). Behöver vi säga att Mullehästen hade kul? Han tillochmed töltskuttgalopperade över bron. Fantastiskt.

Efteråt fick vi jogga en lång stund i trav för att Mullehästen skulle börja andas civiliserat och inte välta folk. Vi ska hoppa imorgon, då är det ganska bra om man inte avslutat föregående ridpass i ihopknycklat sken.

Dagens:
Johanna: “Ni tar fållan i valfri gångart, men inte skritt. Eller det är ju inte valfri gångart då…”
Prickiga hästens matte: “Är pass okej?”
Johanna: “Pass är okej. OCH tölt, ett tips till er!” (syftar på Mulle och matte)
Matte:


Comments

Disciplinerat kaos — No Comments

    • Ja, det är lite skandal att vi inte fick vara i samma grupp igen! Vi får lägga in önskemål nästa gång. Även om ni antagligen fick en mer seriös träning än vi, mest för att matte låg dubbelvikt över hästhalsen och garvade större delen av tiden…

      • Jag har andra åtaganden på söndagkvällar så enda tiden jag kan vara med är första tiden (den os börjar vid 14). Se till att ni också är med då!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *