Mullehästens mässfynd

Mulle har såklart shoppat en del på Eurohorsemässan, via matteombud. Följande fick komma med hem i år:

Tävlingsschabrak till hoppsadeln, då det vi har nu börjar gå sönder:

Äppelgrönt schabrak till hoppsadeln som faktikst ÄR äppelgrönt, även om det på bilden ser ut att vara någon typ av missbildad smutsgul. Vi får försöka ta en bättre bild i dagsljus. (Det är det här som faller under kategorin “saker vi egentligen inte behöver”, men det var både billigt och fint).

Schabrak till dressyrsadeln.

Ny sadelgjord, jättemysig i mjukt och fluffigt läder.

Longerlina att ha liggande i transporten samt ett extra nosludd till kapsonen.

Maskkontroll att ha till våren (mässpris 100:-, billigt!).

Massa strumpor åt matte, är nu fotbeklädd för ett helt år framöver (ja, det är sant, jag sliter ut så mycket strumpor per år).

Och sist men inte minst; Mullehästen fick ett exemplar av Mulleboken, signerat av Lena Furberg herself! Mycket stort. Oklart vad Mullehästen ska med en Mullebok till, det KAN hända att matte lånar den. Risken finns att han annars använder den som handbok till mer ofog.

Det tror vi var allt i årets skörd. Första gången på typ tio år som vi inte köper benlindor. Det känns lite tomt och ovant, men samtidigt väldigt vuxet och behärskat. Vi letade också efter ett nytt hoppspö istället för det trasiga vi vanligtvis har vid hoppning, men det verkar omodernt att slå sin häst, för det fanns inga i rätt färg. Vi får leta någon annan stans. Jag tror vi har använt hoppspöet cirka två gånger under vår samlade hoppkarriär, men om det inte är med så tycker Mullehästen att man kan låta bli att hoppa på läskiga hinder. Ögontjänare är han. Men om det nu nödvändigtvis ska vara med så kan det lika gärna se bra ut och inte vara lagat med silvertejp.


Comments

Mullehästens mässfynd — No Comments

  1. Jag köpte oxå strumpor. 14 par för 100 duvet. Hittade då 2 par Mulle-strumport som fick följa med hem! =D <3 hihi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *