Verkligen isdans

Dagens väglag; hårdpackad is med vatten på. Dagens motion; skrittur barbacka, rakt ut i eländet. Skam den som ger sig. Efter två dagars vila kändes det helt enkelt inte aktuellt med en dag till.

Det var lite slirigt och halt, men hästarna klarade sig utan att halka nåt nämnvärt. På sina ställen är isen så hård att broddarna inte gick igenom ens, och vid ett tillfälle hamnade vi på en is där Mullehästen gick igenom medan Svartvita bockponnyn inte gjorde det. Analys; Isens bärkraft ligger någonstans mellan 450-550 kg på broddad hov.

En positiv sak är dock att plusgraderna har gjort att bilvägarna är i princip helt rena. Vi överväger återigen att ge oss iväg på WE imorgon, fast vi har sagt kanske. SMHI har plösligt ändrat sig och sagt att det är plusgrader även imorgon. Vi får se hur vi gör. Håll tummarna.

Matte ska idag för tredje dagen i rad in och spendera pengar, tid och fysisk energi på Eurohorse och Scandinavium. Hittills har vi hållit oss i princip inom inköpsplanen (med undantag för ett nosludd), och vi har bara ett par saker kvar på vår lista. Samtliga inköp rapporteras när mässan är slut!


Comments

Verkligen isdans — 2 Comments

    • Det tackar vi för! Ska bli spännande att se vad Portugisen går för bland hästätande trätjur och livsfarliga bron.
      Just nu bådar det gott, det är regn/snö/slask ute, ett par plusgrader. Det kommer stå och falla med om transporten kommer loss ur isen imorgon tror jag.

      Nu John Blund ett par timmar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *