Snow day, the way it’s done

När matte var liten och drömde om egen häst.. ja, då var det precis såhär det skulle bli. För det var så alla gjorde i Lena Furberg-serierna.

Först lite uppvärmning i den sköna upptrampade paddocken:

Därefter fullt ös i skolhästarnas sommarhage!

[bilder: Åsa W.]

Mullehästen var superladdad och studsade på stället så fort matte tog i tyglarna (“Ska vi spinga nu? Ska vi spinga? Nu? Nu? Nu då? Springa? Nu?”), men varje gång han fick lov att sticka iväg ylade han bistert “fy faaan!”. Det var onekligen lite svårt att ta sig fram! Mullehästen fick lyfta högt på alla benen och fick en ryggaktivitet som gjorde att matte satt på trekvart mest hela tiden. Vi tog lite filmer, men med tanke på den klockrena grupp 2-sitsen på matte så sparar vi dem privata förrådet, så slipper ni fundera över hurvida ni ska anmäla oss direkt till länsstyrelsen för vanvård eller om ni sonika ska rekommendera matte att sälja odågan och köpa en cykel.


Comments

Snow day, the way it’s done — No Comments

  1. Du är inte ensam om att åka åt alla håll i snön 😉 Jag är innerligt glad att ingen ser min sits i traven ute i skogen här…

    • Ett uttryck som jag myntade när jag inte klarade av min sköthäst när jag var fjortis =P
      Ridskolans grupper är indelade Nybörjare-1-2-3-4-5. Nyb-grupp och Grupp 1 är fortfarande tillräckligt fokuserade på sin egen prestation och åker häst. Grupp 3 börjar generellt sett få hyfsad koll på manövreringen av hästen. Grupp två är det gyllene mellanlandet där ryttaren tror att hon rider bättre än hon gör och därför försöker manövrera hästen och rida snyggt samtidigt, men lyckas generellt sett med varken eller. Resultatet är oftast en giraffliknande form på hästen och en ryttare som tappar både armar, ben, tyglar och bogar. We all have to get through that point, don’t we?

      Det är naturligtvis en oerhört grym och elak generalisering, alla grupp 2-ryttare rider inte som skit. Men jag var ganska elak när jag var fjortis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *