Fredag och snö

Igår tog matte förkylningspaus och Mulle fick leka med fjortisen. Idag skärpte vi till oss och tog lite dressyr i ridhuset på morgonkvisten. Stukad akter eller ej, vi har träning på söndag och måste öva läxan. Vi hade först tänkt en tur i naturen och läxövning imorgon, men med tanke på att det snöade i princip vertikalt uppåt valde vi at vända på planerna och gå ut imorgon istället. Förutsatt att det inte är snöstorm då också.

Dagens pass gick ganska bra, Mullehästen var lite trött och uttråkad, men som vi alla vet så är Mullehästen aldrig särskilt trevlig före tio på morgonen (lite som matte, come to think of it). Dessutom är det återigen förskräckligt längesen han fick göra något roligt (tisdags), och då blir man sur bara av ren princip. Men vi skötte oss bra ändå, läxan gick nog sämst ever, men det gjorde inte så mycket, för sjukgymnastiken gick fint. Veterinären rekommenderade att vi gjorde många fattningar men knappt någon galopp efter, så vi har grävt upp den gamla trogna övningen med fattningar två gånger per varv på volten. Galopp en kvarts volt, trav en kvart, galopp en kvart, trav en kvart and so on. Detta leder till monstruöst taggad odåga, trots att vi bara gjorde 4-5 fattningar i varje varv. Somliga kan kalla det galoppfattningar, vi kallar det kamikazefattningar. Cowabunga, liksom. Höger är kvickare än vänster, vilket vi finner en smula märkligt, det brukar alltid vara tvärt om annars. Men det tar sig nog med tiden.

Vi gjorde en skiiiitsnygg bakdelsvändning idag, varför lyckas vi aldrig göra sånt när någon ser?

Mulle har fått en ny bekantskap, en främmande granne i förmiddagshagen. Grannen kom till ridskolan igår och luktade nog väldigt spännande. Mulle var noga med att önska honom välkommen hit!


Comments

Fredag och snö — No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *