Limiterad träning

Idag kom Johanna och hjälpte oss i den förvirrade bakdelsvändningsdjungeln. Mullehästen fick börja trava idag, vilket han var ytterst förtjust över, men större delen av träningspasset var ändå i skritt (typ), får någon måtta får det vara på roligheterna.

Vi kan sammanfatta det hela enligt följande; Mulle hade roligt! Och den glada Mullehästen gjorde att matte blev glad, och plötsligt gick allting jättebra! Mulle var lyhörd och pigg och lyssnade noga på allt matte ville, även om Johanna fick avsluta varje instruktion med “…utan taktinslag, tack”.

Vi fick mest träna på det som Johanna kallar för “det portugisiska skrittprogrammet”, vilket i princip går ut på att stretcha åt alla håll i alla dimensioner. Den knepigaste delen av övningen är att på volten gå från öppna till sluta utan att ändra böjningen i mullekroppen. Lite knepigt i trav, stört nära omöjligt i skritt, men vi lyckades ändå på något vis få till det, mest på grund av galet positiv odåga.

Ovanstående gjorde vi både rättvänt och förvänt, vi växlade mellan hög och låg form, mellan stor och liten volt, etc etc. Förutom en aning överilad skritt och fyrahundrasjuttiotvå taktinslag så gick Mullehästen kanonfint. Vi avslutade med trav på volter och långsida med voltböjning. Glad och fräsch Mullehäst vill vi ha mera av!

Nästa träning är redan nästa söndag, då kanske vi kan trava lite mer ordentligt.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *