Bedrövligt

Vi har verkligen inte flyt just nu, dagens ridpass var mest bedrövligt. Eftersom matte hade en svag känsla av att detta skulle inträffa så tog vi på hoppsadeln idag för att sitta något stabilare.

Det är skitsvårt att rida dressyr i hoppsadel, for one. För det andra, har man ridit barbacka i två veckor blir ALLT som hamnar mellan Mulle och matte helt massivt. Det kändes inte som vi hade någon kontakt alls. Mulle roade sig med sin gamla hobby att sätta över matte åt ena sidan för att fyra steg senare bli förbannad för att matte inte sitter rakt. Pust.

Ett ljus i mörkret är dock att den förvända galoppen förbättrades ungefär en miljon gånger med sadeln på. Matte halkar inte runt lika mycket, misstänker vi. Idag kunde vi galoppera hela fyrkantsspåret i förvänd galopp i båda varv samt faktiskt byta varv från både rättvänd och förvänd. Mullehästen, som gladeligen byter vid varvbyte, gjorde så även idag, dock när vi kom i förvändgalopp och skulle gå ut i rätt varv. Odågan bytte trotsigt galopp på medellinjen och hamnade ju således i den andra förvända galoppen (varpå matte trotsigt tänkte att är det så han vill ha det så…). Det tog ungefär två hörn innan Mullehästen själv kom på att det inte var en så fasligt intelligent lösning på saker och ting.

Traven var bedrövlig och fattningarna var usla. Dessutom kändes Mullehästen både trött och uttråkad. Vi får hoppas att det är lite mer spunk i honom när fjortisen hoppar på söndag. Vi misstänker att han har tröttnat på dressyr, men för tillfället är det inte så fasligt mycket annat vi KAN göra. Imorgon ska vi nog satsa på att gå ut och leka i snön lite.

Angående skavsåret så klarade det sig hyfsat med hoppsadeln (hoppsadlar sitter ju by default lite längre bak). Det är nog inget vi ska göra varje dag, men det är skönt att vi har en sadel vi kan använda, speciellt som vi anar att fjortisen inte är aspigg på att hoppa barbacka…


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *