Snöstorm

I ett ambitiöst anfall fick vi för oss att vi skulle rida ut i snöstormen, men vi ändrade oss… vi insåg att den västkustska typen av snöstorm inte alltid är en snöstorm, utan i det här fallet någon typ av snö/slask/sludd/is/hagel/regn-storm. Highly unpleasant. Plus att denna underbara nederbörd framfördes blandat vertikalt, hositontellt och alla varianter däremellan.

Dessutom, vad ska Mulle ha på sig? Frågan slog mig idag. I vanliga fall har vi sadel och således allsköns fina ländtäcken av olika material för olika väder, men vad gör man när sadeln inte fungerar? Är det uppehåll rider vi på innetäcket eller med naken Mullehäst. Men när det regnar eller snöar (eller för all del både och), vad gör man då? Rida på utetäcke känns ju liiiite väl knöligt och otrevligt. Rida på innetäcket.. det regnar ju igenom efter en stund även om det nog kan stå emot ganska bra. Men Mulle har bara ett innetäcke och om det blir blött har han ingen pyjamas.

Tur vi har ridhus.

Vi gick helt enkelt in där istället. Nyharvat och fint, såpass att dieselångorna efter traktorn fortfarande stod täta och både Mulle och matte blev lite light headed innan det hade ventilerats bort. Vi kan också konstatera att Mullehäst som tagit det hyfsat lugnt i två dagar och sen blir satt att motioneras i ett knakande träridhus i hårda vindar oundvikligen gets a severe case of the yahoos. Igen. Vi kunde dock lugna ner oss efter en stund och ge oss på vår läxa.

Idag var det uppenbart att Mullehästen var stel i högerbogen. I högervarvet gick öppna/sluta-övningarna riktigt bra, men i vänster försökte Mullehästen smita, matte försökte att inte halka av och högerbogen försökte springa till typ Borås. Igen.

I den förvända galoppen stötte vi på patrull, precis som i söndags. Samtliga medlemmar i Mulle/matte-ekipaget anser att förvänd galopp är fantastiskt onödigt men vi inser varför vi måste. För hur förskräckligt det än går i den förvända galoppen så kan man inte säga annat än att traven efteråt blir helt fantastisk. Det är galet roligt. Efteråt alltså, själva förvända galoppen är bara galet. Idag lyckades vi iallafall, efter några försök (ok, många försök), att göra vänster galopp genom tre hörn i förvänd, samt göra ett mycket fult varv på tjugometersvolten i förvänd högergalopp. Vi säger som försvar; det är inte snyggt någonstans, men det ÄR iallafall. På första försöket tyckte Mullehästen mest att det var ett kul skämt, på sista tog han faktiskt förvänd i bra fattning. Vi gör framsteg. Och, som sagt, traven efteråt är helt underbar. Mullehästen använder sin rygg hela vägen igenom! Dryga femtio minuter blev det idag, sen var vi ganska nöjda.

Alla de andra hästarna stod inne idag så Mullehästen fick gå ut själv i ovädret. No need to feel sorry for him, han fick sin mat ute. Mullehästen väljer “snöslaskstorm+mat” före “23 plusgrader, sol och ingen mat” any day of the week.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *