Ledigt

Mulle fick ledigt idag, efter en god insats igår. Istället tog vi en promenad i ridhuset, vilket Mulle ansåg enbart var till för att han skulle kunna rulla sig ordentligt. Nå, vill han ha manegebotten under täcket är det upp till honom.

Matte fick inte lika ledigt, utan la istället sin energi på att städa bland Mulles saker samt hämta torv ihop med svartvita bockponnyns matte, vilket innebar att få loss fastfrusen transport, lasta stelfrusna torvbalar, köra fast på ishal grusväg och spinna loss en stund (innan Mullebilen kom på att den HAR ett antisladdsystem och helt enkelt körde iväg själv. Duktig bil). Därefter skulle torvbalarna upp för den mycket smala och branta lofttrappan utan att någon ramlade ner eller storknade. Det gick ganska bra. Matte storknade litegrann mot slutet, men inte värre än att det var fullt överkomligt. Nu ska vi bara hämta spån och halm så klarar vi oss framöver (urk).

Mulle fick en torvbal i lägenheten då bädden varit lite låg, men det var vissa inredningsproblem. Han får helt enkelt blåsa på den eller nåt om han vill sova skönare.


(Vilket inte helt otippat påminner oss om en händelse för ett par veckor sen när fjortisen med hjälp av skötaren skulle försöka hoppa sönder en halvtinad torvbal. Ingen bröt fotlederna. No further comments.)


Comments

Ledigt — No Comments

 1. åh, i feel for you girl! Vilken dag, den där torvhämtardagen…

  LOL om bilen som kom på sig själv och skärpte till sig.
  Urk för att slita med fastfrusna saker som transporter.
  Urk för frusna torvbalar (ert exemplar var nog det värsta jag har sett :P)

  Men nu när du har ångan uppe kanske du vill komma till västmanland och frita vårt släp. Glöm aldrig släpet i trädgården efter att du har köpt möbler om det prognosticeras 3 dm snö (högre än bilens underrede alltså) dagen efter…

  • Meeen, ni har ju en traktor, då är det ju inget svårt att dra loss släp!

   Ja, vi är glada att bilen är väluppfostrad, även om han är lite trögtänkt ibland. Men å andra sidan är han en förskräckligt liten bil för att dra så tung last så han får svettas!

 2. Du ska veta att Farbror Blå är över 60 år gammal och lite trögstartad när det är kallt (läs, startar ej)…men du har rätt, nån dag när det är lite varmt (-5 eller över) så borde vi faktiskt testa…risken är väl att släpet välter i den nu meterhöga snön…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *