Vilodag

Vid närmare eftertanke kan vi konstatera att Mulle faktiskt kan utföra de flesta övningar som tas upp i det fristående programmet i föregående inlägg. Speciellt blandade småhopp och halvt handstående. Han är även bra på vakuumhopp.

Idag fick Mulle vilodag. Det var planerat så, dessutom avvärjdes mattes planer på en eventuell skrittur ute av isskorpan som plötsligt täcker västsverige. Halka is only so much fun.

Istället hade vi borst- och klidag till Mullehästens odelade förtjusning. Det finns mycket gott här i världen, men inte mycket som mäter sig med att bli kliad i öronen när man har vinterpäls.

Visste ni förresten att ett centimeterstort skavsår är livshotande? Matte skulle smörja på lite Aloe Vera, Mullehästen höll faktiskt nästan på att DÖ! SÅ farligt var det! Yl, skrik och panik! Skavsår är, som vi alla vet, en omskrivning för den kroniska letala sadelpesten.

Fast när matte kliade under magen var det ganska skönt. Men bara ganska.


Comments

Vilodag — No Comments

  1. Vet du/ni vad som är konstigt. Jag blir faktiskt inspirerad av allt det galna som är skrivet. Är inte DET konstigt? Jag undrar så väldigt mycket om min vita mullehäst också kommer att vara sådan som din när hon blir inriden. Ännu så länge är hon väldigt cool men vem vet vad hon kommer att hitta på när det ställs lite mer krav än långpromenader och kli i öronen.

  2. Vad roligt att du blir inspirerad!

    Jag vet inte hur Mullehästen var som ung mer än historier, dock vet jag att han var fullkomligt pucko när han var hingst.

    Dock var han lite mer civiliserad när jag köpte honom. Ju mer vi tränar och ju bättre muskler och kondis blir, desto mer blandade småhopp under ridturerna. På gott och ont!

    Vad är det för Mullehäst du har? Ett syskon?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *