Skärpning!

Nä, nu krävs det skärpning i bloggandet, eller vad säger ni? Inget har vi att skylla på heller mer än att vi slår vaaaad om att tiden går snabbare nu än för en månad sen. Det är sant! En univeral paradox eller något.

Angående december i krönikan, ni tror väl inte att vi tänker skriva om en månad som inte är avslutad än? Ni får vackert vänta några dagar. Då ska vi ta upp alla spännade grejer Mulle gjort i december.

Matte fick en ny mobil av tomten (tack! <3 ), men har ck inte lyckats få den att kommunicera med datorn än (det går verkligen bra det hära va? Vi får fortsätta använda vanliga kameran tills vidare.

Dagens övningar kan vi dock skvallra lite om, vi har nämligen gjort comeback i Johannaträningsträsket (jo, det var ett träsk idag). Mulle har tidigare i veckan varit ovanligt känslig och fin i ridningen och vi såg fram emot det med stor tillförsikt och tänkte att vi är antagligen bäst i världen.

Liiite kass planering från mattes sida gjorde dock att Mulle fick vila igår (spontan tanke; Äh, då har han lite extra krut på träningen!).

Spontan tanke helt sann. Vi hade lite extra krut. Problemet var dock att vi inte behövde lite extra krut. Vi behövde inget krut alls. Vi behövde hästdoser av stesolid, minst. Mullehästen var på lite dåligt humör i kombination med hysteriskt överpigg och ömsom gick som en svårklasshäst (på allvar, det var riktigt häftigt) och ömsom for iväg tvärs över ridhuset, inte helt sällan baklänges eller på tvären i galopp. Matte suckade, Johanna suckade, Mulle sa, fnys, fnork, skutt! Det var bara att klappa odågan och hålla i sig. Efter 1½ timmes ridning kunde vi trava nästan civiliserat.

Vi har nästa träning redan på lördag, till dess har vi fått i läxa att löshoppa odågan på torsdag och rida rejäääält på fredag, så kanske han är kommunicerbar. Kanske. Som sagt. Eftersom vi även planerar att löshoppan svartvita bockponnyn kommer samtliga mattar att rustas med hjälm och säkerhetsväst. Man slarvar alldeles för mycket med sånt i markhantering, marken borde ju rimligen vara farligare… iallafall såhär års!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *