IQ Fiskpinne

Idag var det skitkallt ute. Eftersom solen sken gav vi oss ändå ut på skrittur i friska luften. Dock inte helt oproblematiskt.

Vädret de senaste dagarna har varit den västkustska specialiteten snö-slask-minusgrader och således halkbana. Nu toppad med lite snö. Den svartvita bockponnyn gick med små myrsteg på underlaget. Mulle, å andra sidan, har varit broddad hela sitt liv och ser sig själv som Mr Invincible på is. Tills han hade halkat ett par gånger, då taggade han ner lite. Fyra broddar i varje fot is only so much help.

Vi hade också vissa fiskpinneproblem. Idag var det sex-sju minusgrader ute. För er som bor i trivsamt inlandsklimat är sex-sju minusgrader inte så himla fasligt, men om man bor på kusten så kommer det fuktiga vindar från havet som vid minusgrader består av flygande is. Det blåste dessutom ganska mycket.

Detta ledde till att förutom att matte blev en levande fiskpinne så förvandlades Mullehästen till IQ fiskpinne. Han startade krig mot en hög med spån, blev rädd för löv, gömde sig bakom bockponnyn i tvivelaktiga lägen och gjorde spanska ridskolan-övningen “språng med liten matte”. Lyckligtvis små språng, men matte i thermobyxor på thermotäcke funderade ändå över meningen med livet emellanåt.

Eftersom underlaget var högst diskutabelt höll vi oss i skritt (till bockponnyns förtret, hon tycker att är Mulle med ska man ju skena, eller..?). Isvinden och minusgraderna var dock övermäktigt Mullehästens innetäcke så när vi kom tillbaka frös han mer än matte gjorde. Arma djur.

Igår red vi dressyr, som tidigare nämnt. Det gick bra. Alla är förvånade. Att rida ett drägligt dressyrpass är väl inte askonstigt i sig, men till saken hör att vi till sällskap hade tre andra hästar, en pågående privatlektion samt en idiothäst som blev longerad och var mer uppe i luften än nere på marken. Mulle inledde passet lätt hysterisk, men efter en stund kvicknade han till ur sin “hej, jag är en skäggig psykopat”-fas och var riktigt trevlig. Bådar gott för resten av året. Nu ser vi mest fram emot Johannaträningar den 29/12 och 2/1.


Comments

IQ Fiskpinne — 3 Comments

 1. Riktigt ruggigt väder!! Låter som att det var en “småbesvärlig ridtur” 🙂 annars kunde man ju tro att fyra broddar per fot hjälper mot vilket underlag som helst.
  Du får köpa såna där stegjärn som pensionärerna har 😀

 2. Lite besvärligt ja. Men vi kände oss mycket tappra.

  Stegjärn kanske vore nåt ja… eller linda in hela dårfinken i taggtråd så tar det alltid stopp nånstans 🙄

  Oreda att han ska ha såna tendenser att bryta benen av sig bara…

 3. Taggtråd…hmmm men då går det ju inte att pussas!

  Ja det är dumt att hästben är så tunna och sköra. Särskilt när de kan sitta på dårfinkar 🙄

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *