Februari 2009

I början av februari var Mullehästen fortfarande sjukskriven för foten. Vi var dock med och tränade ändå, men enbart i veterinärföreskrivna skritt i 30 minuter. Lönlöst kan tyckas, men alla som träffat Mullehästen när han är sjukskriven vet att det är hyfsat läge att göra vad man kan för att sysselsätta honom.

Mitt i månaden blev Mullehästen friskskriven och fick så smått komma igång igen. Lagom till detta kom snön.
“Matte tyckte att man skulle gå ut i sommarhagen och knata runt i snön för att träna bakben. Mulle tyckte man skulle gå ut i sommarhagen och skena omkring i snön för att det är roligt. Kompromissen blev en taktande Mullehäst som bockade som besatt så fort han fick chansen. Det var obekvämt. Det blev inga bilder dock, det hade varit att kliva över gränsen från nära-döden-upplevelse till döden-upplevelse.” (22 februari)

Mulle fick också sin nya hopputrustning vid Eurohorsemässan för att matcha den nyinköpta hoppsadeln. Såhär i efterhand kan vi konstatera att herregud vad lädret lyste orange när det var nytt. Tur att det har lugnat ner sig lite.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *