Nakenfisen returns

Igår var bloggverktyget bråkigt och vi lyckades inte få ut något inlägg. Istället blir det två stycken idag (och det är förskräckligt orättvist att matte inte lyckas fylla en hel månad i almanackan till höger med inlägg varje dag. Nåväl, bättre lycka nästa år, eller nåt.)

Mulle sprang med Åsa igår och äntligen verkade det lossna för dem. Åsa hittade Mulleknapparna och Mullehästen skötte sig för en gångs skull hyfsat så de kunde rida riktigt bra. Åsa var mycket nöjd med honom!

Idag var det åter dags att göra något åt Mullekostymen. För tredje(!) gången den här säsongen kom veterinären (citat: “Han? Igen? Vilken dyr häst!”) och gav Mulle happy-happy. Idag bad vi om mindre än förra gången, veterinären blev ändå förvånad hur en så liten häst kunde tåla så mycket. Mulle var traditionsenligt förbannad och försökte intensivt sparka med sitt vänstra framben så fort Åsa och klippmaskinen kom i närheten. Det resulterade dock mest i lite ryckningar i bogtrakten. Åsa blev konstigt nog inte rädd.

Matte, fortfarande i justerat skick, fick titta på, komma med hejarop och peka på missade fläckar. Samt ta kort. Såklart.

Mullepäls före klippning

Åsa in action and Mulle in non-action

Om blickar kunde döda…
Mulle: “I hate you. I hate you all.”

Vi är fullt medvetna om att det inte är så strålande nyttigt för Mullehästen att bli dyngrak såpass ofta som han blivit den här hösten. Tyvärr har vi inget val då pälsen ger honom kliiga eksem under magen om man inte tar den i tid. Idag var hela magen knottrig under pälsen så det var verkligen i sista sekund!

Vi har aldrig behövt klippa så ofta som i år. Men i år är också den första hösten sen matte och Mulle träffades som Mulle inte har varit skadad eller sjuk (vi vågar äntligen säga det, eftersom hösten är slut). Visserligen är matte tillfälligt nere för räkning, men det har ju inte med Mulles päls att göra. Mulle mår strålande och har väl helt enkelt mer energi över att bygga päls med. Förhoppningsvis var det sista klippningen i år iallafall. Betvivlar dock att det är sista för säsongen.


Comments

Nakenfisen returns — No Comments

  1. Jo, men han måste som sagt ändå få sprtan. På våren brukar vi bara klippa mage och hals, såhär års är det enklare att kippa hela och sätta på rejäla täcken.

    På våren gör det ju inget om han är svettig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *