B-ponnyträning

Matte krälade iväg till stallet idag för att pussa Mullehästen på gråa nosen, men hade minsann tur och hamnade mitt i fjortisens gymkhanaträning! Mulle var sitt stillsamma jag idag, men verkade ändå ha roligt och inspekterade väldigt gärna rekvisitan samt tuggade lite på högen med fjortisar som befann sig mitt i ridhuset.

Den svartvita bockponnyn var också med på ett hörn (eller hörn och hörn, hon upptog stora delar av ridhuset med jämna mellanrum. Rätt skickligt för så liten häst att ta så mycket yta.) Här med sin mycket sadelfasta fjortis. Märks att de har övat, bockponnyryttarna.

Mulle lyckades för övrigt plocka av sig fjortisen igår medelst skuttsprång vid barbackagymkhana. Ingen av dem slog sig. Det pratades dock en del om att fjortisen tvingas bjuda övriga närvarande fjortisar på tårta, men matte undrar då stillsamt (efter att som hästägare krävt sin rättmätiga del av bakverket) om inte Mulle får någon tårta? Han var ju trots allt med han också. Och han gillar bakverk. Speciellt med socker på.

Mulle är oförklarligt luddig igen. Imorgon ringer vi veterinären för att få ny tid för happy-happyspruta så vi kan klippa ner luddet. För tredje gången den här säsongen. Phew.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *