Tränarträning

Mulle gillar oftast träningar, trots att det inte helt sällan blir jobbigt förr eller senare. Men när man har sin hopptränare på ryggen och sin dressyrtränare på marken, då säger Mullehästen tack, men nej tack!

Åsa och Johanna körde idag en gemensam attack, huvudsakligen fokuserad mot Mulles högerbog. Mulle, som trots viktfördel tyckte att det var orättvist med två viljor mot en, betedde sig som en äkta odåga bitvis och förklarade att han minsann inte alls tänkte vara stillsam och snäll.

Men, Team Strömsholm + Flyinge vann överlägset över Team Odåga och Mullehästen fick vackert finna sig i att springa civiliserat med samtliga bogar på plats.

Trampa under sig kan han iallafall. Oklart vad han gör just här dock. Passgång?
Han hade iallafall en hel del fina töltinslag under passet.

Matte måste erkänna ett visst uns av tillfredsställelse över att Mullehästen inte springer som en grand prix-häst med sina tränare, det är alltid trevligt att inte känna sig skitkass (ok, inte för att han gör det med mig heller, men ni fattar). Mullehästen ser ofta lättriden ut, men skenet bedrar, det kan alla de som provat intyga. Men, dagens Johannacitat; “Lika jävlig som han är ibland, lika häftig blir han när det väl fungerar”. Vi får leva på det!

Matte har ridit för första gången efter den ortopediska justeringen (yay!). Eller ridning och ridning, vi skrittade fram åt Åsa efter att vi fått hjälp med sadel och träns (jag kom iallafall upp själv). Lite som på Skansen, ungefär.
Men nästa vecka, då ska vi ge oss på lite riktig ridning. Får väl köra på enhandsfattning, det har funkat förr!

Dagens bonusbild; den svartvita bockponnyn makes it happen. Eloge till matten som inte åkte in i väggen.


Comments

Tränarträning — No Comments

  1. Helt fantastiskt undertramp på passgångsbilden 😛

    I love the bockponny. Om bockponnyn nånsin vill ha ett nytt hem så köper jag henne!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *