Protestera mot FEI

Jag är verkligen inte för namninsamlingar och propagerande hit eller dit.

Men att FEI, på uppenbart skakig grund, har röstat igenom att tillåta vissa typer av NSAID-preparat (smärtstillande/inflammationsdämpande mediciner) är skandalöst. Att preparera skadade hästar så att de ändå kan tävla och därigenom skadas än värre bryter mot många länders (bl.a. Sveriges) djurskyddslagar vilket innebär att länder med vettig lagstiftning kommer att få omfattande nackdelar jämfört med länder med regler som inte skyddar djurens hälsa på samma sätt.

Att detta får pågå är absurdt.

Skriv under på http://www.no-fei.com/ och gör det du kan för att tävlingshästarna ska få fortsätta vara friska, sunda förebilder inom ridsporten.

Facebook

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *