Hårda bud

Träning idag igen, tredje träningen på fyra dagar. Hårda bud för liten Mullehäst!
Det är inte lätt att ha en matte som inte kopplar att allting inte nollställs på söndagar och således inte lyckas räkna ut att måndagen kommer efter föregående veckas söndag. Nåja. Han klagade definitivt inte. Idag fick han ju hoppa.

Istället förvandlades han till General Mullo, a.k.a. seriously crazy horse. Vi har inte hoppat ett seriöst pass sedan tävlingen i september så Mulle tyckte att det var verkligen på tiden! Med ett ben flygande i vart väderstreck satsade han som en idiot på alla hinder som hamnade i synfältet, vare sig det var meningen att vi skulle hoppa över dem eller ej. Det tog ungefär halva lektionen innan vi lyckades galoppera civiliserat på en volt.

Själva hoppningen gick skrämmande perfekt i början, Mulle tog i för kung och fosterland, använde ryggen och flög över. Det gick lite sämre mot slutet, Mulle blev trött, matte blev ännu tröttare och vi fick inte till farten i galoppen när hindren blev lite högre. Men han hoppade ändå och kom över alla gånger utom en då vi fullkomligt missförstod varandra så hela hindret strök med. Vi avslutade med en riktigt fin runda, så vi är glada ändå!

Vi kan konstatera att Mulle börjar fatta grejen med hoppning, iallafall över hindren. Dessvärre tar han till sin lipizzanergalopp när han blir exalterad, så ju gladare han blir desto mer hoppar han på stället. Det vi behöver träna på är att få till en bättre galoppkvalitet med mer tryck framåt så vi får lite fart mot hindren. Balansera Mullehästens ambition helt enkelt (enkelt??). Sen också eventuellt göra något åt faktum att mattes stil fortfarande går ut på att klamra sig fast och be till högre makter att vi inte ska dö.

Hopp1

Hopp2

Hopp4

[foton: Åsa W.]

Båda hindren låg på 80 cm, vilket är perfekt ifall vi nu åker på CR på söndag. Kommer vi iväg tänker vi nog hoppa 2×70 cm. Det hänger lite på vädret, Mulle, matte och framför allt sadeln är lite trötta på att tävla i regn. Håll tummarna för solskensprognoser så vi kan anmäla oss!


Comments

Hårda bud — No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *