Mulle goes WE

Efter en lördag då Mullehästens motion bestod av dels en hel del runtfjantande i hagen och dels en del lallande i paddocken med liten skötare vad det idag dags för träning igen.

Dagens WE-bana bestod av fler hinder än någonsin. Egentligen gick inget av hindren helt prickfritt, men överlag gick det riktigt bra. Till exempel vågade Mulle gå över bron alldeles själv idag!

På banan hade vi grind, dubbelslalom, ett L av bommar att gå in i och backa ur, tjuren med tillhörande lans, en muggflytt-ryggningsövning, tretunnor, bro och sidepass. Mullehästen var glad i hågen all over the place, speciellt när vi gjorde hela banan i rad på slutet. Grinden går MYCKET bättre än tidigare, dubbelslalomen gick halvdant, lite mycket travinslag i bytena och matte hittade inte rätt väg. Backning i L-form gick halvvägs, sen började Mulle ha fötter överallt och matte trasslade ihop det mesta. Vi skulle behövt några försök till men hade bara ett idag. Tjuren gick ganska bra, blev ett avbrott precis när vi fångade ringen och Mulle av någon anledning tyckte att det var läge för ett byte, men det redde ut sig, så den är vi nöjda med. Muggflyttsbackningen gick kanonbra när vi övade och kanondåligt när vi skulle rida bana. Vi ser hellre tvärt om nästa gång!

Tretunnorna börjar vi får bra kläm på. Mulle börjar haja att han ska byta så matte behöver inte rida bytet lika mycket utan kan koncentrera sig på att försöka hålla farten tillräckligt för att orka galoppera igenom hela. Då blir det plötsligt mycket enklare. Sidepassen var i 90 graders vinkel och gick lite varierat, matte tenrerar att lägga vikten bakåt för mycket och då backar Mullehästen. Men den är ju lätt att träna på hemma.

“Trassel trassel”

WE Grind

“Och ta iiiii…”

WE Tunnor

“Mu?”

WE Tjur

[foton: Johanna N.]

Guldstjärna till Mullehästen som inte bajsade i transporten. Mocka transport är ungefär det sista man vill göra när man kommer hem, oavsett vad man kommer hem ifrån.

Dagens citat:
Johanna: “Nu glömde vi bestämma om det var medelsvår eller svår klass idag. Ni hade travinslag.”
Matte: “Jag har ju sagt att vi inte ska rida svår klass.”
Johanna: “Men jag sa ju att ni ska!”

Crap.


Comments

Mulle goes WE — No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *