Träning ger färdighet

Fredag och således Johannaträning igen. En av de mest irriterande egenskaperna vi har märkt hos Johanna är en spikrak förmåga att telepatiskt hitta vad man har mest problem med. Således fokuserades lektionen på snygga halter. Inget sopande under mattan med problemen här inte.

Allra mest fick vi göra övergångar mellan halt och galopp. Att fatta galopp ur halten har Mullehästen inga som helst problem med (utöver en hysteriskt viftande svans), men åt andra hållet var det desto värre. Det blev antingen ingen reaktion eller slidestopp, och tog mååånga försök innan vi fick till det vettigt. Men i slutet gick det bra!

Vi gjorde också tempoväxlingsövningar i galopp. Johannas favorit är stor volt i mellangalopp – mellanvot i arbetsgalopp – liten volt i samlad galopp. Det gick faktiskt riktigt bra idag, mycket bättre än vi någonsin fått till det förut.

Nästa övning var galopp på fyrkanten (mycket galopp idag). Mellangalopp på långsidan, korta upp, vänd in på medellinjen, lägg volt åt galopphållet, räta ut, gör enkelt byte, volt åt nya galoppsidan, enkelt byte och ut i samma galopp som vi kom in, långsida i mellangalopp osv. Vi hatar enkla byten. Nu när vi äntligen gör rätt snygga galoppombyten, då ska vi blanda in SKRITT i det hela. Blöäh, tyckte Mulle och ville inte alls. Matte hade fullt upp med att över huvud taget hitta vägen och hamnade lite hejsan hoppsan överallt, men vi tycker ändå att det blev ganska okej till slut.

Vi gjorde också ett par halvt igenom i galopp med fortsatt förvänd igenom ett hörn och byte på kortsidan. Mulle duktig!

Sista övningen var i trav, skänkelvikning, först halva, sen hela diagonalerna. Mulle pustade lite i början och tyckte att hans vänsterbog inte alls behövde lösgöras, men vi tror att även han blev nöjd när väl hela Mullekroppen var lös och ledig. I avslutningstraven gick det att böja honom ganska rejält både utåt och inåt utan att han tappade spår, ett klart framsteg.

Mulle är fortfarande rosa på rumpan efter märkningen på distansen. Eftersom han i princip aldrig går utan täcke på lilla ändan så misstänker vi att han kommer se likadan ut fram till minst nyår.

Bild042


Comments

Träning ger färdighet — 2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *