Morgontrött

Dagens övningar har gjort oss ännu mer övertygade om att det här med att rida tidigt på morgonen är något som måste minimeras ner till en total nödlösning. Vanligtvis när matte kommer till stallet säger Mullehästen gnägg om han är i hagen eller stoppar nosen i örat på en och ska pussas om han är inne. Kommer man före nio på morgonen får man en ointresserad blick och ett “Vad fan vill DU nu då..”

Nåväl, idag gav vi oss på det ändå, trots sur häst och minusgrader. Det gick precis som förväntat – inte bra. Inte heller underlättades det hela av att mattes handskar omkommit någonstans i Halmstadstrakten i söndags och matte således red utan. Igår, i sju plusgrader, gick det någolunda vettigt. Idag, i en minusgrad och grinig häst gick det inte alls. Stelfrusna fingrar i kombination med dubbel uppsättning släta lädertyglar gör att man tappar dem. Ungefär var tredje-fjärde meter. Matte åkte omgående efteråt och köpte nya. Okej, man får inte skylla på sin utrustning när det går fel, det är ett fult regelbrott. Men man kan iallafall gnälla lite, vi har trots allt utrustningen för att underlätta.

Och jag tänker fortsätta skylla på utrustningen för att jag åkte av på hopptävlingen senast. Undantaget som bekräftar regeln.

Själva ridningen idag gick ändå okej när vi väl startat igång hela Mullemaskineriet och glömt bort att det var tidigt. Förhoppningsvis får vi något gjort på träningen imorgon. Nu har vi ju nya handskar och allt.

Bild028

(Ja, de galopperar, eller nåt)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *