Livets orättvisor

Man skulle kunna tänka sig att det egentligen är fasligt orättvist att matte fortfarande har träningsvärk medan Mullehästen verkar totalt oberörd av helgens övningar. Vi tränar ändå ungefär lika mycket. Nog för att han springer mer i skogen med fjortisen än med matte, men matte har också träningsformer som inte involverar Mullehästen.

Så, orättvisa. Fast det är kul att Mullehästen är pigg och glad. Den mystiska knölen på ena mulleframbenet som matte oroat sig för kan vi nog för övrigt avpolletera som potentiell dödsrisk, eftersom han ändå klarade att rusa tre mil utan att bli halt. Fint med lite veterinärbesiktningar ibland.

Eftersom vi har träning på fredag (tillbaka till allvaret) tyckte vi idag att det var dags att bli lite seriösa igen. Med tanke på träningsvärkskvantiteten i matten utgick denne från att Mullen var i ungefär samma skick, och tanken var därför att jogga lite lätt idag, rida lite seriösare imorgon och vara i toppform på fredag.

Men inte då. Mullehästen hade helt andra planer. Han var på strålande gott humör och tog i för kung och fosterland, medan den lätt multihandikappade matten klamrade sig fast efter bästa förmåga (rida lätt är hopplöst när man inte kan använda sina vader). Vi fick gjort allt möjligt roligt, men vår förvända galopp blev inte på långa vägar lika prydlig som när Johanna stod och jagade på oss. Varför är det alltid så?

Vi har också läst igenom förslaget på TR för Working Equitation och deppigt insett att det är ännu en gren som Mulle inte kommer att kunna tävla i, då de inte tillåter odelade bett förrän i svår klass. Visserligen tillåts bettlöst, men att vi ska kunna kravla oss igenom en hel bana på kapsonen är nog tyvärr att be om för mycket. Vi får fortsätta att träna och ha kul där! Nästa träning är redan på söndag.

24905766


Comments

Livets orättvisor — 4 Comments

  1. Fler än min häst som tyckte lugn och vila var onödigt alltså 😉
    Min har vilat 2 dgr pga mattes lathet och idag var det fullt ös enligt honom och skritt och jogg enligt matte…

    • Skritt och vila är skitonödigt. Sa skritt och trav till fjortisen i tisdags, men Mulle tyckte inte det var ett dugg lyckat.

    • Nja, vi ska nog dra oss lite för att medvetet fuska än så länge iaf. Vi har ju fortfarande hoppning och distans att vara med på!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *