Mulle goes endurance

Idag var Mulle iväg på sitt livs andra distansritt. Han gjorde ett fenomenalt jobb, med undantag för lite småsaker. Till exempel när Mullehästen får syn på en hästätande väderkvarn och kommer på den kanonbra idén att hoppa runt på bakbenen på ett icke hästanpassat fält (Väderkvarn = 70 cm hög trädgårdsprydad som RÖR på sig).

Han hittade också en större mängd hästätande stenar, rötter, jakttorn och staket, men hade lyckligtvis med sig Raggsockan som han kunde hänga i svansen på. Linda börjar vid det här laget bli van vid att ha en töntig Mullehäst i armbågshöjd.

Som trogna mullebloggsläsare vet så har Mulle ett alterego, General Mullo. Det vi ständigt förtränger är att Raggsockan har alteregot General Skvätto. Raggsockan tycker det är fantastiskt skojigt att gå i vattenpölar och stampa så hårt man kan, vilket får följdeffekten att Mullehästen med jämna mellanrum blir översköljd. För Mullehästen, som hatar att bli våt, är detta såklart fyllt med total ångest. För han vill ju gå nära raggsockan som skydd mot den eventuella dödsrisken. Det slutade med att Linda fick styra runt pölarna (mer för mattes skull än mulles, a girl can only take so much mudwater in the eye).

Mulle hade stort utbyte av sina sulor. Vissa delar av banan var i princip stenkross och Mullehästen sa “Näpp!” när han fick syn på det. Efter lite övertalning vågade han ändå kliva några steg på stenarna. “ASBALLT!!” ylade Mullehästen och for iväg över stenarna i bästa raggsocketempo. Sen lyckades han genast kliva på en extra vass sten med bakfoten istället och bli jättehalt, men det gick lyckligtvis över efter två steg.

Första halvan av ritten klarade vi oss faktiskt i princip utan regn. Andra halvan klarade vi oss i princip utan uppehåll. Själva ridandet i regn är faktiskt inte så farligt. Utöver stelfrusna fingrar är det nästan skönt att svalka av sig lite. Problemet är när man kommer i mål och den sköna svalkan blir pisseblöt isfrossa. Det är märkligt hur vatten kan vara kallare än is ibland. För närvarande har matte tre ikeakassar med diverse blöta/leriga textilier som står i kö till tvättmaskinen. För att inte tala om lädret. Hur kan läder bli genomblött? Jag trodde kossor var vattentäta?

Resultat?
Mulle pulsade in på 48 slag/minut (maxgräns 60) och flög omkring i uppspringningen så veterinären tyckte att “han är en naturbegåvning som gott kunde sprungit några mil till”. Då blev vi stolta!
Genomgående bättre än den veterinär som kollade innan start som trodde att han var en fet arab.
Nu har Mullehästen två godkända 30km-ritter i sin gula distansbok!

Förresten, vi har kommit på hur vi ska få fram passage ur Mullehästen. Det är helt enkelt bara att ha tre svettiga araber som springer före.

(Arabhästar, inget annat!)

Dagens ros till dagens resursmanager Anna som höll god min trots pissväder!

Före start:
Mulle före

Efter mål (notera den märkliga färgförändringen i ben/svansområdet. Även på matte.):
Mulle efter

Dagens citat (bilresa Halmstad-Hemma):

Anna: Nissan, Ätran, Viskan…
Matte: ..Lagan?
Anna: ..Peter!

Anna: Islandshäst luktar verkligen.. islandshäst!

Matte: Det finns väldigt mycket små vägar överallt
Anna: Jo..
Matte: Undrar vart de går någonstans?
Anna: De går väl till nåt jävla hus. Och tillbaka hit igen.

Mulle huvud

[Foton: Anna K.]


Comments

Mulle goes endurance — 4 Comments

  • Nejdå, man måste inte ha vita ridbyxor. De är inte ens vita, utan extremt urtvättade beige.
   I TR står det att man ska klä sig på ett sätt “som inte är nedsättande för sporten”, vilket i mattes fall innebär “använd de enda ridbyxor du har utan hål i”. Dessutom är de väldigt bekväma, skavsår är väl inte superhett. Räcker med träningsvärk…

 1. Jag ser att den gamla goda termen “hinknisse” har blivit uppgraderad till “resursmanager” 🙂

  GRATTIS!! Kul att det gick så bra! Bättre lycka med vädret nästa gång 😛

  • Vi hade en resursmanager vid tidigare tillfälle som inte ville vara med om han blev tvungen att kallas hinknisse. Man måste internationalisera det mesta ibland, vi lever trots allt i ett globalt expasivt samhälle!

   Tack! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *