Men åååh…

Vi ber om ursäkt för bildbristen, planen var att ta i tisdags, men man kommer av sig när man har lika delar Mullepäls i naveln och under kontaktlinserna, därför blev allt lite förskjutet.

Man ska inte låta det gå en vecka mellan dressyrpassen, det är inte riktigt optimalt. Gårdagens pass var allmänt blä, matte var ur fas och Mullehästen, nyklippt och dan, trodde att han var odödlig. Detta är en effekt vi får varje gång vi klipper eftersom klippningen dels dödar mattes rygg på ett effektivt sätt och dels gör att den nynakna Mullehästen blir den nyvakna Mullehästen. Efter trettio minuters stelt sprattlande runt i ridhuset fick vi någotsånär kommunikation och gav oss efter ytterligare fem minuter för att inte förvärra det hjälpligt dugliga.

En positiv sak vi kan konstatera är att spöet hjälper lika bra uppepå ländtäcket som direkt på hästrumpan. Eftersom matte är lätt defekt och tidvis inte kan använda sitt vänsterben (speciellt inte dagen efter att man stått ihopvikt under Mullemagen med en klippmaskin) så har vi alltid spö för att komplettera, men för att vara snälla mot Mullerumpan har vi skaffat ett som låter mer än det känns. Uppenbarligen fungerar detta eftersom Mullehästen, som nu måste ha rumpvärmare, reagerade precis likadant på spöet när det låter på täcket som han gör annars. Bra.

Är man nakenfis i minusgrader behöver man ett bra täcke. Matte fyndade ett i källaren (!) häromveckan, det passar perfekt nu. Rent täckmässigt, storleksmässigt är det en halv grad för stort. Han ser ut som en mörkblå muffin, helt fantastiskt. Syns dock inte särskilt bra på bilden.

Bild041

Idag får Mulle leka med fjortisen. Imorgon kommer Johanna, på lördag ska vi till sadelmakaren och på söndag blir det långtur med Linda och raggsockan. Full helg för Mullehästen!


Comments

Men åååh… — No Comments

  1. Nej, jag har en självproducerande täckeskälla där nere. Eller så har jag haft häst för länge och glömt av vad sjutton jag har och inte har.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *