De-luddification

Drygt fem veckor efter säsongens första klippning var det dags igen. Mulle hade åtrigen anlagt en pälsmatta av rya-modell och börjat få kli under magen.

Vi fick således kalla ut happyhappy-veterinären eftersom vi alla vet att Mullehästen i nyktert tillstånd inte är helt kompatibel med klippmaskiner. Denne verkade något skeptisk när vi gick igenom vilka doser Mulle fått förra gången, men efter första sprutan och en serie Mullesprattel under klippningen så erkände han att även den andra sprutan behövdes, och därefter höll sig Mullehästen i skinnet (förutom vid ett tillfälle när han lyckades koordinera alla fyra fötterna och gjorde ett jämfotahopp så han höll på att bli av med halva manen).

Idag hade vi ingen assistans utan fick klara oss själva. Mulle hängde i grimskaften på uppbindningsplatsen och snarkade och matte klippte efter bästa förmåga. Blev inte helt klockrent då man utan hjälp får lite svårt att hålla upp huvudet när man ska klippa bringan. Mulle fick således vara lite luddig här och var. Han klagade inte.

Märkligaste konstaterandet idag; Mulle har så mycket päls på framknäna att maskinen kör fast. Varför just på framknäna?

Inte riktigt samma skörd som senast, men ändå en imponerande mängd päls.

Bild kommer vid tillfälle.


Comments

De-luddification — No Comments

  1. Jag börjar tro att Mulles allergi och rädsla för klippmaskinen bara är en smart ursäkt för att kunna få en massa droger 🙂

    Väldigt gulligt att han är luddig fläckvis. Nytt smeknamn Patches? <3

  2. Ja, han är en junkie. Nu har han fått två gånger i september och en i oktober, nu får vi bryta beteendet!

    Patches låter mer som snygga, organiserade fläckar. Det här är mer orediga misstag..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *