What’s bitin’ yah?

Igår tog vi oss i kragen och samlade ihop alla kroppsdelar för ett rejält dressyrpass. Det gick inte strålande. Mulle verkar ha gjort sig illa i munnen, vilket gjorde att han blev skitsur varje gång matte tog i bettet. Icke optimalt. Dock har vi ju det mesta stödet i kapsonen numera, men ändå… En matte med ont i ryggen (efter lite ostrategisk möbelflytt tidigare under dagen), brakförkyld, en Mullehäst som inte blivit genomriden på fyra dagar och så bara kapson… ja, hur tror ni att det gick?

Det gick faktiskt bra. Må vara att formen var en halvmeter längre än önskvärt, men Mullen gjorde snällt både byten och diagonalslutor utan att divradera, matte mycket förvånad. Dock krävde detta en aning mer ridning än vi är vana vid, vilket resulterade i ett totalt mått om tolv minuters effektiv ridning, sen höll matte på att ramla av. Pust.

Med söndagens Clear Round i bakhuvudet gjorde vi idag ett test att rida på hopptränset med snälla raka bettet med fasta ringar. Det gick mycket bättre. Antingen är han bättre i mun idag, eller så stör inte hoppbettet på samma sätt. Han blev dock märkbart irriterad när han brakade iväg med huvudet i vädret (normalt Mullebeteende) och matte tog tag i honom, vilket han annars brukar finna sig i (det är ändå värt att rusa iväg ibland, det är ju skojsigt).

Vi tänker oss att eftersom det ändå är hemmatävling så rider vi fram, känns det inte bra så stryker vi oss. Inte mer att diskutera.

För säkerhets skull har vi beställt tid till tandläkaren på måndag.

Matte har varit i lågprismeckat och köpt en fashionabel fleecepyjamas åt Mullehästen i riktigt bra material. Vi är nöjda. Dessutom är den sydd med lite högre hals, så den inte kan glida bakåt över manken som fleecepyjamasar gärna gör om man inte passar sig. Mörkblå, med fjortisbroderier på sidan (till själva fjortisens stora förskräckelse. Hon var dock nöjd att den inte var lila. She should be, det fanns dessutom ljusrosa med broderade åsnor på).
Mulle fick en ny grimma också, som inte hänger över näsan.

Bild014


Comments

What’s bitin’ yah? — No Comments

 1. Men herre-gud! VARFÖR köpte du inte det rosa täcket?
  (Han var fin i det blå också, men rosa är ju ändå rosa).

  Och ja, vad är det med grimtillverkarna som gör att alla grimmor ramlar ner över näsan på dem, om de går att få över näsan…

 2. Tre orsaker: För det första är rosa jäkligt opraktiskt på torv, det är inte rosa särskilt länge. för det andra så tycker vi om vår fjortis och vill inte att hon ska få hjärtstillestånd (å andra sidan är det inte SÅ fasligt längesen hon klädde på Mullehästen en ljusrosa grimma, så det argumentet kanske kan bortses ifrån), för det tredje.. du tycker inte att vi gör tillräckligt med barbiehäst av honom utan rosa? 😛

  Mulle har haft samma modell på grimma i två år, den har aldrig ramlat över nosen förut, det är skitkonstigt! Har gekås femtioniokronors lädergrimma börjat tappa kvalitet?

 3. Jag vill också ha en lädergrimma för 59:- som inte hänger ner över snoken…:-P

  Och nej, det kan aldrig bli tillräckligt med Barbiehäst…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *