Working Equitation, back in business

Idag var det äntligen dags att åka till WE-banan och träna! Senast vi var där var i november, sen dess har det bara kört ihop sig. Men dagens träning var det roligaste vi har gjort på evigheter, och nu ska vi noga se till att inte missa någon mer träning!

Senast vi var på banan la vi cirka 40 minuter på att få Mulle att sätta en hov på den lilla bron. Mulle hade inga som helst planer på detta. Därför undvek vi den lilla bron idag och gjorde alla de andra, roliga sakerna (vadå då, det är också ett sätt att lära!). Vid ett svagt ögonblick lyckades vi stå framför den lilla bron och sova, framsteg!

Istället fick vi i tur och ordning träna på tretunnor (rallysvängar i galopp runt tunnor), tvära över två bommar i rät vinkel som ett L, vår älskade dubbelslalom (hurra! sa Mulle), flytta mugg genom att backa och svänga samtidigt, öppna och stänga repgrind samt döda kossan med lans.

Allt gick faktiskt riktigt bra. Tunnorna var svårast för Mullehästen, allting på enhandsfattning var svårast för matte. Det var det där med att få till hållandet av tygel utan att trassla in sig i andra tygeln, handskarna (hur nu det gick till) eller Mullemanen. Och då samtidigt rida snyggt samt GÖRA saker med den andra armen. Besvääärligt.

Vårt största framsteg var träkossan. förut har Mulle varit lite ängslig för träkossan, den är trots allt rätt mysko, men idag fanns det bara kvar en svag skepsism som gjorde att Mulle blev General Mullo och attackerade kossan efter bästa förmåga. Vi lyckades tillochmed ta pinnen ur tunnan, träffa kossan och parkera pinnen i andra tunnan i GALOPP. Okej, vi bröt av femtielva gånger, men ändå. Det var typ galopp. Och Mulle var inte rädd för det läskiga ljuder när metallringen på kossans rygg slår i lansen. Den enda incidenten var när banpersonalen råkade flytta på kossan när Mulle stod bredvid den. Det var fan inte okej, sa Mulle. Kossor är en sak, men kossor som RÖR sig, nä fy fan. Då höll vi på att hamna i småland.

Sista försöket på dubbelslalom blev riktigt fint också. Det är vi nöjda med.  

Kossjakt:

Fånga pinne (Mulle ser ut som The Demon Horse of Doom, men vi skyllde det på blixten, inte på inre dilemman)
MulleLans

Attack mot kossan! (här i skritt, man ska börja nånstans)
MulleTjur

Hurra, vi dödade den! (Metallring fångad)
MulleTjur2

Och grinden kom vi igenom. Och ibland lyckades vi stänga den med.Mullegrind

[foton: Marianne N]

Trötta men nöjda är vi efter den här helgen! Imorgon blir det skrittur eller vila…


Comments

Working Equitation, back in business — No Comments

  1. Haha, jag funderade faktiskt just på det.

    Men lugn, bara lugn, vi kommer fler gånger. Såvida vi inte får hälta, hosta, trasig bil, föräldrars födelsedagar eller allt annat som brukar komma emellan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *