Plattfoting

Idag har Mulle fått pedikyr och nya pjuck. Mulle har haft lite problem med plattfothet på framfötterna som verkar gå åt rätt håll. Dessutom, tack vare att han har pälsproblem och får diverse tillskott så har han fått hornkvalitet som berget.

För Mulles del innebär hovslageriet mest att stå och sova, alternativt rota igenom hovis fickor eller torka näsan på hovispraktikanternas ryggar. He makes it worth while, med andra ord.

Idag var även vovvarna med och fick till sin stora förtjusning äta bitar av gammal hov. Mulle tyckte det var en smula misstänkt att någon tuggade på hans avklippta tånaglar, men han ryckte på motsvarande axlarna och gillade läget. Hornflisor är ett erkänt gammalt knep för att hålla rent tänderna på hundar. Svårslaget med nutidens fabrikstillverkade tuggben.

Bild000

I eftermiddag är det fullt ös med fjortis som gäller. Solen skiner och vädret är svalt, så de har alla förutsättningar för speed. Även om Mullehästen är strikt åtsagd att ta det lugnt. Han brukar sällan lyssna på sånt. Oh well.


Comments

Plattfoting — No Comments

  1. Vad betyder plattfothet på en skodd häst och varför är det dåligt?

    Och jaaa varför måste hundar alltid äta hornet? Det är ju såååå gross!

  2. plattfothet gör att sulan är lite för nära marken och kan bli öm om han går på t.ex steniga marker.

    Sååå gross är det väl ändå inte, jag ser hellre att de äter hästtånagel än gammalt bajs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *