Och driiiiiv…

Idag var första dagen i vinterhage. Mulle firade detta med att ranta runt i hagen och inspektera alla hörn, samt avsluta med att knata fram och tillbaka innanför grinden likt ett fullblod på ecstasy. Mulle lider tyvärr av ett visst mått social inkompetens (han åker på stryk) vilket gör att han är förpassad till ensamhage under vintern, och eftersom han är den enda som går ut igen efter lunch så är han gubevars SJÄLV och alldeles ensam. Dock brukar han ganska snabbt komma på att han inte är ett dugg intresserad av andra hästar och tagga ner ecstasybeteendet. Vi är dock inte riktigt där än.

När matte kom till stallet hade Mullehästen således ägnat 3-4 timmar åt att fara runt längs staketet. Må vara att detta gjorde att han var ordentligt framskrittad, men det är inte enbart av godo, Mullehästen var även trött. Matte fick använda sin värsta fulmetod för att väcka den i eget tycke färdigrastade Mullehästen, genom att sitta bakåtlutad i galopp med halvlång tygel och driva med överskänkeln tills både häst och matte kräks.

Föga snyggt, men hade helt önskad effekt, Mullehästen började lyssna på framåtdrivande skänkel och gick riktigt trevligt efter en stund. Hade antagligen kunnat gå ännu trevligare om inte matte vid det här laget gjort slut på precis allt som skulle kunnat definieras som benmuskler.

Suck.. träningsvärken från i fredags hade ju precis gått över…

Denna veckan har Mulle ett späckat schema med fjortisrace imorgon, WE-ridning på onsdag, dressyrträning på fredag och WE-träning på söndag. Dessutom ska vi försöka klämma in lite hoppning, kanske på torsdag. Tur att han har fått löneförhöjning!


Comments

Och driiiiiv… — No Comments

  1. Hihihi! träningsvärk sucks! Vi kanske måste lära oss rida med SMÅ och FINA hjälper?

    *fasa*

    Arragorn hälsar att det är ORÄTTVIST att inte han får komma in och bli matad varje gång det är en människa i stallet. *bank bank med hoven, ryck ryck i handtaget*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *