Nakenfisen är här

Igår firade Mulle säsongens sista dag utan täcke. Man måste ge honom en eloge för att lägga sin själ i det… 

Lera

Att borsta i det här läget är fullkomligt lönlöst, så vi tog och gnuggade rent mest på mitten och så fick Mulle springa en stund i töm istället. Det gick nästan ännu bättre än senast, vi försökte gå så vi fick till två galoppfattningar varje varv på volten. “Gnnnnnnh”, sa Mulle, men sprang snällt och gjorde sitt bästa, faktiskt i båda varv.

Efter motionen fick han ett bad, vilket kors i taket gick bra, trots att vi inte hade någon som höll i snöret.

Idag har Mulle inte gjort något vidare ansträngande i motionsväg. Istället var det dagen K, som i klippmaskin igen. Idag kom veterinären och hjälpte till. Verkligen hjälpte till, han fick först 0,6+0,7, därefter ytterligare 0,3+0,3, likväl förbaskat lyckades han försöka sparka, även om det inte blev så jättelyckade kickar. Man kan säga att de enda kroppsdelar Mulle fortfarande hade kontroll över var svansen och nosen. Svansen använde han för att försöka spöa matte, nosen för att försöka få loss Åsa från grimman (vilket inte hade hjälpt, han kunde ändå inte gå, arma djur).

Följande hade han att bli av med:

Långpäls

Långpäls2

Klippningen gick jättebra, den nya maskinen klipper tyst och lätt och snyggt blir det! Följande “lilla” driva blev det (såg ut som det varit snöstorm i stallet):

Päls

Efter klippningen försökte matte motivera Mulle att gå med ut en sväng för att vakna till lite. Det gick iiiinte fort…

Trött

…så han fick gå in och sova i lägenheten istället.

Sovig

Såhär fin blev han, när han hade vaknat till! Pälslappen på ryggen är dock grymt ojämn, men till mattes försvar så var den rak när den drogade hästen stod och vinglade med en hov glirande i vart väderstreck.

Klippt

Vi är nöjda, Mullen var duktig.

Imorgon ska vi träna för Johanna igen, för första gången sen före sommaren. Det ska bli spännande!


Comments

Nakenfisen är här — No Comments

  1. Åhhh vad gullig han ser ut!!

    Tyckte för övrigt hans vinterpäls såg härligt silkig och fin ut – jag vill ha sån på Arragorn!

  2. Den är väligt silkig, speciellt efter en omgång grönsåpa. Tyvärr varm ändå. Han är rätt söt när han är luddig, det är förbannat att han ska bli så svettig och kliig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *