Nära döden-upplevelse

Eftersom gråsparvsj*vlarna tycker att Mulles vattenhink och vattenkopp är någon typ av sparvspa så har Mulle vägrat att dricka inne (tro fan det när det är mer och mer fjädrar och fågelbajs i vattnet). I ett försök att bryta den dåliga trenden beslutade matte att försöka flytta på vattenhinken så den inte hänger så nära fönstret (=sparvingången). Istället hänger nu vattenhinken på samma vägg som krubban brukade sitta (Mulle förlorade förtroendet att ha krubba för många år sedan och äter nu skamset i en hink på golvet). Matte hänger upp hink, fyller på med vatten och avvaktar.

Två timmar senare är det fortfarande inget fågelbajs i hinken. “Bingo!” tänker matte och hämtar nöjt Mullehästen i hagen.
Mulle knallar in i sin lägenhet och upptäcker hinken som sitter på hans krubbvägg.
“SCHYSST!” utbrister Mullehästen. “Krubban är hemma igen!”
Glad i hågen kör Mullehästen ner nosen i hinken, samtidigt som han lyckligt drar efter andan för att kolla vad som finns i hinken.

Det hela resulterar i att Mullehästen, totalt oförberedd på att det var vatten i vattenhinken, får en kallsup, panik och håller på att dränka sig själv inne i lägenheten.

I’m so proud.

Nu är Mullehästen mycket skeptisk till vattenhinken, vägrar dricka ur den och tar en omväg runt den när han kommer in. Han har dock dreglat lite havre i den. Fortfarande inget fågelbajs.

Tur det finns säkrare sätt att få i sig vätska.

DSC00521


Comments

Nära döden-upplevelse — 15 Comments

  1. Så typiskt Mullehästen, ändå skrattar man så tårarna rinner.
    Men är det någon som skulle dränka sig i vattenhinken så är det väl Mullehästen.

  2. Haha! Underbar! Påminner mig om när jag skulle bada med min förra sköthäst. När han står med vatten till halva magen i godan ro får han för sig att doppa HELA huvudet, med öron och allt. Det verkade som att det inte varit så behagligt trots allt när han kom upp igen…

  3. Jag har läst om Mullebloggen på natten nu på jobbet.
    Hit hann jag innan jag började skratta högt inne på kontoret. Väckte några av mina patienter. De förstod inte riktigt hur roligt detta inlägget är.
    Underbart roligt!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *