Straff

DSC00488

Det här är straffet för de fyra dagarnas boxvila i onödan – Mulle har slutat komma till matte i hagen. Han har dessutom utvecklat en nästan magisk form av synskhet, eftersom han tio minuter före jag kom ut i hagen stod två meter från grinden. (för er som undrar, Mulle är den vita pricken i mitten)

I övrigt har vi inte så rasande mycket nytt att komma med. Mulle har av någon anledning valt att anlägga hela vinterpälsen på två dagar och ser nu ut som ett skäggdjur. Det är dessutom fasligt trevligt att bli kliad överallt, helst i öronen. Värdet är sorkigt och Mullen hatar att bli våt, så han fick gå ut med sin regnpyjamas efter ridpasset. Vad gör man inte för att vara tvungen att gå till stallet en gång till? När vi red kom det en störtskur och med den en ridskolegrupp som klämde sig in i ridhuset så Mulle fick motion i storleksordningen en kvart idag. Sen fick han jaga ridskolehästar i skritt en stund. Mycket exalterad.

Igår filmade vi ridningen igen. Det är fortfarande väldigt diffust vad som pågår egentligen. Om någon vill ta en titt och ge ett expertutlåtande så går det bra att titta här: http://www.youtube.com/watch?v=IBnbpCK-6b0
Vänligen bortse från krattig sits på matten, det är inte bara hästen som vilat i två månader… Vi har också ett rart slagsmål i avbrottet från vänstergaloppen, vi hade olika åsikter om hurvida vi skulle fortsätta galoppera eller inte (matte vann).

Mulle har en ny bästis i hagen, en rödhårig ponny. Jag misstänker att de är såta vänner enbart för att de båda förstår poängen med att stå bredvid varandra och äta som en fullvärdig form av umgänge.

DSC00486

Rart…


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *