Tvärnit

Idag blev det tvärnit igen. Och då menar jag inte framför hindren (även om det blev nit där med) utan med ridningen. Mullehästen är sjuk igen.

Några försiktiga host kom redan på stallgången och väl nere i paddocken ville det inte sluta. Oftast när Mulle haft hostproblem så har han hostat i några minuter och sen slutat, så matte försökte rida på lite. Men vi fick avbryta efter 15-20 min, det gick helt enkelt inte utan blev bara värre och värre. Riktigt läskig torrhosta som sitter djupt. Inte ett dugg lik något han haft förut.
Nu är det många spekulationer vad det kan bero på. Dammallergin verkar osannolikt när han är ute hela tiden. Allergi? Virus igen? Han är iallafall inte det minsta allmänpåverkad, två hinder i paddocken och han blev lika knasig som vanligt. Men det blir ingen Clear Round på torsdag, det får bli en tur till veterinären istället. Nu måste vi bara fundera ut om vi ska ta ut distriktare eller köra honom direkt till sjukhus.

Matte blir varm i hjärtat när Mullen kommer travandes när han blir ropad på. Lika varm i hjärtat när matte ska lämna i hagen och Mulle står vid grinden och säger “men gå inte!”

DSC00314


Comments

Tvärnit — 1 Comment

  1. Visst känner man sig hemsk när de står vid grinden och tittar hoppfullt på en med jättestora ögon och spetsade öron?

    “men gååå inteeeee”…

    Och så vänder man hårdhjärtat ryggen till.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *