Sommarlov

Igår vardet Johannaträning igen. Den här gången med ytterst lite inblandning av matte, då Johanna och Mullehästen försökte reda ut begreppet bogar sinsemellan.

Det gick…sådär.

Mullehästen visade upp alla sina sämsta sidor, hela repertoaren från “vadå, jag kan väl inte galoppera?” via tölt till “nosen-upp-i-vädret-och-hoppa-runt-på-raka-ben”. Han är underbart pinsam ibland. Johanna verkade mest tycka att det var intressant dock, och gjorde det bästa av situationen. Mullen är inte särskilt förtjust i nya ryttare. Johanna har ridit innan, men det är 1½ år sen och därmed nollställt i Mullehjärnan.

Ridpasset idag blev snarlikt det igår. En vrång och bråkig Mullehäst vägrade gå på volten, vägrade galoppera, vägrade ge en millimeter. Hmm, säger vän av ordning, har den ont någonstans?

Svaret är nej. Svaret är; den har börjat gå på gräs. En hastig titt i backspegeln visar att Mulle inte gick att rida dressyr på förra sommaren heller. Eller sommaren innan dess. Eller sommaren innan…

Vi hänger därför undan dressyrsadeln och Mulle får sommarlov från seriös ridning (a.k.a. dressyrsemester). Istället blir det någon månads busande med hoppning och uteritter och långa lata dagar och nätter i hagen. Kanske någon liten clear round? Från och med lördag får Mullen gå ut på natten och bli tjock och lycklig. Det är bättre så. För allas skull.

Glad hoppsommar önskar Mullehästen!

Gräsmulle2

 

Övrigt; fjortisen har börjat påstå att jag är en fjortis. Om jag nu skulle vara en fjortis kan man med enkel matematik räkna ut att fjortisen själv skulle vara i ungefär det här stadiet:

You said it first.


Comments

Sommarlov — 4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *