Träning

Idag har vi haft Johannaträning igen. Kul att de börjar bli någotsånär regelbundet, det är nyttigt!

Den här gången stötte vi på patrull, när Mulle plötsligt kom på att han kunde vända på bettet. Hur går då detta till, undrar vän av ordning? Bra fråga. Vet inte. Med en snitsig knyck på nacken flyget bettet runt så skänklarna är uppåt, trots kindkedja. Det är tydligen JÄTTEroligt. Suck.

Följden blev att vi fick göra sjutusen övningar så Mulle hela tiden fick något nytt att tänka på. Vi gjorde varje övning max två gånger, så Johanna fick ligga i för att hitta på! Vi fick rida väldigt mycket vägar, i trav och galopp, och hela tiden olika, serpentiner, snett igenom, vända över och så vidare, hela tiden ny väg, så Mulle taggade ner och lyssnade på matte och inte hittade på själv. Vi fick också träna galopp på varierande voltstorlek, en 20m-volt, 15m, 10m, 20m, 10m, 8m, 15m, ja, ni fattar grejen. Det var knepigt! Vi försökte göra så små galoppvolter vi kunde, blev ca 5 m, galet mycket svänga!
En övning vi gjorde gick ut på travsluta in på diagonalen, räta utpå kvartslinjen och diagonalsluta ut på spåret. Det gick kanonbra! En annan var att vända rätt upp, lägga en åttvolt över X och sen fortsätta rätt upp. Det gick bra i trav, men var svårare i galopp eftersom Mulle ville lägga bytet på tok för tidigt. Han måste lära sig att vänta! Vi övade också galopp-halvt igenom-förvänd galopp-byte. Det gick bra åt ena hållet men dåligt åt andra. Avslutningsvis fick vi träna ryggning och extremsamling i trav. Det gick bra!

Sammantaget kan man säga att allt i trav gick väldigt bra idag, vi hittade jättebra takt och en hög fin form i samlingen. Galoppen var lite sisådär, det verkar som att Mullehästen inte riktigt är redo för vänstergalopp i den nya, högre formen, så vi får backa tillbaka lite och lägga galoppen lite lägre ett tag till. När vi gjorde det så gick det bättre. Vi behöver också bli bättre på att öva tempoväxlingar i galopp!

I övrigt intet nytt. Mulle ska vara showhäst imorgon. Vi laddar kameran och ser fram emot detta med stor förtjusning!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *