Dålig vecka

Allt kan inte gå bra jämt. Det har vi fått intala oss den här veckan efter en tid med löjligt bra flyt.

I tisdags hoppade vi lite. Det gick jättebra, förutom att matte, med strömsholmsutbildade instruktörens hjälp, råkade lägga hindren på 90 cm istället för 70 som vi skulle hoppa. Det var sketahögt. Mulle och matte fick genast dödsångest. Men vi löste det hela, kom över alla hinder mer eller mindre i ordning och känner oss definitivt redo för 2×70 cm på lördag.

I onsdags red vi för Johanna igen. Det gick faktiskt uruselt, och det var helt på grund av att matte en kvart in i lektionen helt tappade koncepten och slutade rida. Det är irriterande när kropp och hjärna inte kommunicerar som de ska, och Mullehästen blev purken. Första kvarten gick dock bra, så vi väljer att fokusera på den. Vi fick göra diagonalsluta – volt åt motsatt håll – diagonalsluta tillbaka – volt åt motsatt håll och så vidare. Svårt att förklara, men det gick hyfsat, förutom att det blev knut på Mullefötterna ett par gånger. Den svartvita bockponnyns fjortis tog dessutom kort på oss, så det lär finnas bildbevis på trasslet. En aning skrämmande, men vi ser fram emot att se resultatet.

Torsdag var Mulle ute med fjortisen och lekte distanshäst igen. Att döma av hur tränset såg ut idag så var han iallafall duktigt svettig. Han har även lyckats med konststycket att dra sönder en grimma till i spolspiltan. Ibland är han billig. Lyckligtvis fick han låna en av snäll boxgranneponny, tills matte hunnit fixa ny.

Fredag, alltså idag har vi bara skrittat ut i naturen. Inte så mycket som kan gå på tok då tack och lov. Vi hade den svartvita bockponnyn+matte med oss ut, det var trevligt. Vi lyckades dessutom undvika regnet.

Imorgon är det Clear Round igen, vi ska hoppa 70 cm två gånger. Med tanke på att vi tränade på 90 så kommer det gå fint. Rent höjdmässigt iallafall, det gäller ju mer att kunna ta sig in på framridningen och sådär. Lyckligtvis är framhoppningen utomhus den här gången så vi slipper ridhusvägg-ångesten

DSC00230

(Mulles trickträning; dagens trick – spela död)

Igår eftermiddag/kväll hade vi någon typ av fjortissabotage på stallet. Några främmande fjortisar har synts till i stallet och på loftet, och idag när matte skulle blanda mat är det någon som har roat sig med att hälla B-vitamin över heeela Mulles foderplats, och delvis över grannplatsen. De tyckte väl det var roligt med pumpen.
De har även hällt ut pennor och annat, plus att lite saknas, bland annat Mulles whiteboardpennor. Dessa försvinner dock titt som tätt, men brukar dyka upp igen. Betvivlar dock att de gör det den här gången. Möjligen kan det vara Mulles fjortis som har konfiskerat dem för att matte inte ska ändra foderstaten för hundrasjuttioelfte gången, men det tror jag inte 😉
Eftersom matte under gårdagkvällen blev jagad av en amstaff och ramlade ner i ett hål och stukade foten (blockhalt vänster bak) så var den här dagen rätt pissig även innan upptäckten av b-vitamin all over the place. Man blir inte ens arg. Det är mest patetiskt.

<3 <3 <3 <3 till fjortisen som lovade att städa bort skiten!!! 
(för er som inte är insatta i fjortiska kan jag förklara att <3 är ett hjärta, inte något mindre än tre, och egentligen skriver man flera stycken som <3333, men jag är inte fjortis och vägrar därför.)

Hur tror vi det går att hoppa imorgon med en ickefungerande vänsterfot?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *