Clear Round!

Ja, igår var vi som sagt på Clear Round,vår tredje i karriären. Vi hoppade 60 & 70 cm och gick felfritt på båda. Det var en miljard grader varmt ute och ännu varmare inne på framridningen och Mulle var alldeles loj (även om han hoppade som en groda över framhoppningshindren).

Men väl inne på banan så hände det där märkliga, den rara Mullehästen liksom försvann och ersattes av General Mullo, den vita stridshästen! Fullt ös på första hindret and from then it went on. En annan hade inte mycket att göra mer än styra och försöka att inte ramla av i svängarna, vilket inte var helt lätt med tanke på att Mullo onekligen tyckte att det lämpligaste sättet att hoppa inte är att välja den ena galoppen, utan förslagsvis ta båda samtidigt. Det sista hindret var en mur, och någon mur har Mulle aldrig hoppat förut, men i speeden han hade i första vändan så hann han liksom inte kolla på muren, han flög i bara farten.

Mellan klasserna var Mullehästen sjöblöt och höll på att somna, matte blev nästan orolig att han skulle få solsting i värmen. Och mycket riktigt. In på banan igen och solstinget slog till. General Mullo gick till andra strid mot den farliga hinderparken och började med att ladda så mycket innan start att han inte kunde gå rakt. Därefter satte vi fart i konsekvent korsgalopp, men nu hade matte hämtat sig från chocken tillräckligt för att försöka göra något åt situationen och typ rida lite. Vilket enbart ledde till att vi gick i botten på näst sista hindret och fick rida som fan emot muren som Mullo plötsligt insåg var en livsfarlig fiende som skulle dödas. Ett jättehopp senare var vi i mål och hade fått vår andra felfria runda!

Att öva på till nästa gång:
* Övertyga Mullehästen att prickiga bommar inte biter honom i fötterna
* Lära oss att gå in i främmande ridhus utan att välta fyra tanter och en ponny
* Hoppa i en galopp åt gången
* Stå STILL när matte sadlar vid transporten

Nåväl. Han var duktig. Vi är nöjda!

Här är vi på 70 cm:
(youtube är inte kompatibel med min filmkamera, därför är bilden ihoptryckt)
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=uuuK2iBBmJs&feature=channel_page]
Idag har vi haft Johannaträning igen. Det gick riktigt bra! Första gången vi rider på det akademiska kandaret, och det vi älskar med att rida för Johanna är att hon konstaterar “Intressant!” om betslingen och sen gör det bästa av situationen.

Vi hade en riktigt komplicerad lektion där vi klämde in massa övningar. Byten på rakt spår på trekvartslinjen och hålla förvända genom kortsidan och byta tillbaka på nästa trekvartslinje. Öppna på långsidan, halvt igenom i diagonalsluta i trav och galopp, i galoppen hålla den förvända genom kortsidan och byta på nästföljande långsida. Byten på rakt spår på diagonalen. Och Mulle kämpade och slet, matte kämpade och slet, oklart vem av oss som hade mest träningsvärk!

Efteråt var Mullehästen såhär trött:
dsc00146

Men efter ett bad och lite stretching…
dsc00147
…. så var Mullen nöjd med dagen!
dsc00148

(Jag tror han ville se ut som den svartvita bockponnyn i hagen bredvid)


Comments

Clear Round! — 1 Comment

  1. Ojojoj vad duktiga ni är. Jag vill också hoppa mulle!

    Och vad avancerade saker ni håller på med! Sa du förvänd korsgalopp på långslutan? Du ser, alldeles för avancerat för att jag ska hänga med.

    Vi övar på skrittökningar eftersom naprapaten tvingar mig att rida i endast skritt (fast okej, jag fuskar ibland). Det är ganska härligt. Igår hörde vi väldigt många fåglar när vi såsade oss runt i skogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *