Hoppemulle!

Nu är det vår i Mullevärlden, vitsipporna blommar och pälsen yr!

Igår hade vi fint besök från Borås som fick åka lite Mullehäst. Mullen blev ytterst förgrymmad emellanåt, den nya människan knödde in hans bogar på plats! Men det gick bra, och oftast kom de överens!

mulle-och-carola21

Idag har vi hoppat, Mulle och jag. Vi kom på att vi behövde öva före Clear Rounden nästa vecka, och eftersom matte åker bort i helgen så fick det bli idag! Mulle var JÄTTEduktig, strulade bara en gång i höger galopp och ingenting alls i vänster. Hoppade duktigt alla gånger.

Största missförståndet vi hade var när matte av någon outgrundlig anledning fick för sig att Mullehästen skulle vägra, vilket han inte allt gjorde. Inte helt komplett sits i det språnget kanske! Mulle skällde på matte efter hindret, sen gick det bättre.

Kolla vårt gigantohinder:

dsc00109

Det mätte faktiskt 85 cm. Det trodde inte jag heller. Mulle hoppade som en flyghäst. Att ta en 15 cm lägre bana om en vecka kommer inte bli några problem. Men jag är nervös ändå.

När Mulle får sitt eftermiddagshö har vi börjat med lite ledarskap, han får inte springa fram till maten förrän han sänkt huvudet för tryck uppifrån (betyder på hästspråk “Jag är starkare än du, lilla häst”). Idag hade Mulle hajat grejen och när jag la handen på nacken på honom dök han i backen så fort att han slog i nosen i väggen och blev helt förvirrad (på hästspråk: “Du får bestämma vad fan du vill, bara jag får min mat!”).

På något vis känner jag mig överlistad…


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *