Fotvård

Idag har Mulle varit på Åby för sin pedikyr. Mulle älskar hovis, fyra personer som ägnar honom odelad uppmärksamhet i 1½ timme, kan det bli bättre? Idag bet han inte ens någon i baken. Otroliga framsteg. Såhär svår är Mulle hos hovis;

dsc00096

Där står han,från man kommer tills man försöker släpa honom därifrån. Han har inte varit uppbunden på ett år! Tänk om han var lika duktig hemma…
Han gick rakt på åklådan idag med, inte klokt vilka framsteg. Vågar man lita på att han tänker göra det i fortsättningen?

Mulle fick värsta coola distanspjucken av hovis med härdat stål fastsvetsat i tå och trakt. De var tunga! Mulle fick dessutom extra puts på tassarna av en muttrande praktikant. Och goda nyheter! Mulle behöver inte längre åka till veterinären och få dojor, från och med nästa gång kommer hovis hem till oss och fixar istället! Hurra! (För er som inte vet; Mulle hade en hovbensinflammation från en hovböld för två år sen, sen dess har vi fått sko på klinik)

Igår var vi ute och började träna upp oss inför distansen. Ihop med den svartvita bockponnyn sprang vi ungefär 8 km i lugnt tempo… vi råkade trötta ut bockponnyn! Mulle var genuint oartig och vägrade låta henne gå först, istället hoppade han omkring och hittade spöken i dikena. Suck.

Vi är nu anmälda till Hökensåsritten 30 km, och anmälan till Clear Rounden nästa onsdag är precis skickad! Spännande ska det bli! Ni håller väl tummarna?

 Mulle fäller som allra värst nu, pälsen fullkomligt rasar av. Om man använder piggborsten och gnuggar lite så kan man dela med sig till resten av naturen… den enes skräp är den andres byggnadsmaterial!

palspippi


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *