Tandläkare och midjemått

Igår var Mulle hos tandläkaren. Vi åkte utan sällskap, och Mulle ska definitivt få en stjärna i boken för att han fogligt gick på transporten i båda riktningar (kan var lite si och så med det där när man är ensam).

Mulle var skitig som en gris innan vi åkte, men det löste vi enkelt genom att lägga på ett täcke. Det första veterinären säger åt oss när vi kommer fram är att ta av täcket. Suck suck. Aldrig får det vara enkelt.

Här väntar vi på att få komma in till tandis. Mulle är lite misstänksam, för han VET att om tandis tar av sig pannlampan så blir han den gamla vanliga veterinären! Och just den veterinären är den som stoppar en kamera i nosen på honom när han har hosta! *panik*
dsc00088

När vi skulle gå in i rummet med tvångsspiltan fick veterinären ångra attt han inte hade sina assistenter med sig, för Mulle tyckte INTE vi skulle gå in i det hemska rummet. det är ju där man får en kamera i näsan, det tänkte han INTE vara med om igen. Inte. Alls. Någonsin.
Vi lyckades till slut lura in honom via en annan väg in i en box och sen knuffa in honom i tvångsspiltan. Olycka!

dsc00090

Efter att veterinären försökt peta på Mullenäsan fick Mulle en väl tilltagen dos happy-happy och hamnade helt i legoland. Tandkollen gick bra, lite rasp i hörnena, någon tand hade blivit vass och den tand vi funderat över hade fått en rejäl knäck, troligen har han råkat bita till på något delat bett. Nu blir det order på raka bett ett tag framöver.

Innan tandkollen passade vi på att kolla luftvägar och hjärta för att få klartecken att starta i distansen i maj. Veterinären konstaterade torrt att det knappt gick att höra hjärtat genom Mullemagen och istället för ett befarat “bör ej starta distans” fick vi ett “bör starta distans!” för att få ner rondören lite. Hoppsan.
Veterinärens ordination blev många långa turer i Delsjön. Jag är osäker, men jag TROR att fjortisen kan vara intresserad av detta. Bara tror.

Viktkoll, Mulle vägde 558 kg. Veterinären tyckte inte det var så farligt, han fick för sig att det brukade vara runt 550, men sanningen är att det nog snarare är 520-530 som är optimalt.

Fjortis! Delsjön! Pronto!

Efteråt fick Mulle stå i transporten och sova ruset av sig en stund. Det såg skönt ut.
dsc00092

Idag har vi tagit oss samman och följt tandläkarordinationen,enbart raka bett. Detta gjorde vi genom att bygga ihop det gamla akademiska kandaret (ridkapson+kandarstång) som vi inte använt på flera år. Mulle är egentligen aldrig inskolad på det akademiska ordentligt, vi hade det en kort period, sen slutade vi för att dåvarande tränaren inte hade ordning på sånt. Men Johanna är ganska van vid att vi hittar på konstigheter, så det ska nog gå bra!

Trots en del bråkande från Mulles sida (han är rädd om sin näsa, komma här och tro att man får lägga tryck på den som man vill!) så gick det faktiskt riktigt bra. Med det akademiska kandaret är det mycket lättare för både mig och Mulle att skilja på hjälperna, det blir väldigt renodlat och simpelt. Väldigt praktiskt. Förutom dampanfallen. Vi får nog ge det några dagar!

Imorgon ska vi ut i Delsjön (undras varför?) ihop med den svartvita bockponnyn och hennes matte. Detta kan bli intressant på många sätt. Jag tror jag får åka till lämplig hästaffär och fixa nåt annat bett, rida på akademiska i Delsjön är nog inte helt strategiskt, om alla ska leva!

Övrigt skojsigt; anmälan till Bollebygds utställninge den 16 maj är skickad! Är det någon därute som vill åka med dit? Har glömt hitta sällskap dit!
Vidare har vi fyllt i anmälan till Hökensåsrittens tremilare, den ska skickas och betalas imorgon! Linda och Raggsockan ska följa med, och som resursmanager får vi med Lindas sambo. Ett hedervärt uppdrag, vi är ypperligt tacksamma!
Sist men inte minst, vår hopptränare har lovat att följa med och sparka oss i arslet på Clear Rounden den 29 april, håll tummarna!


Comments

Tandläkare och midjemått — 3 Comments

  1. *fnissar högt*
    Stackars Mulle!! Ingen kan se så olycklig ut som en överlistad Mullehäst.
    Han kanske vill köpa en sån där nål som man hade när man var liten “Rör inte min kompis!” fast ni kan stryka kompis och skriva näsa istället.

    Jaså han har blivit lite tjocker också. Det var ju för väl att VISSA har en kanonkula som de kan rida distans på. Idag sa nån att jag skulle sälja Arragorn och köpa ett fullblod istället. Behöver jag nämna att jag ska undvika denna människa i fortsättningen?

    Ska jag ha en till häst så ska det såklart vara en nordis, inget annat…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *