Johannaträning!

Idag fick vi äntligen träna igen, efter sjukdomar, inställda träningar och annat skit.

Solsken och paddock,inte klokt vad härligt det är att kunna vara ute och ha lite utrymme. Vi inledde träningen med travöppnor  och lite slutor, Mulle bitvis kanonduktig,och bitvis en total katastrof. Ganska direkt relaterat till hur matte betedde sig. Det fina med en Mullehäst är att antingen blir det rätt, eller så blir det inte alls. Eller som Johanna uttryckte det; antingen blir det rätt eller så blir det en annan rörelse.
Därefter gjorde vi lite byten, vilket är som ett mirakel utomhus jämfört med i ridhuset. Mestadels för att man utomhus kan göra dem på väldigt många olika ställen utan att för den skull braka in i en vägg. Om Mullen inte vet när vi ska byta kan han faktiskt nästan uppföra sig och vänta på hjälperna istället för att jaga iväg och byta lite på egen hand…

Avslutningsvis tog vi ett par skutt över ett kryss. Mulle lekte kamikazehäst (skräll) och vi fick ett par bra tips att tänka på. Typ att matte ska sitta vettigt (skräll igen). Sammanfattingsvis är vi riktigt nöjda! (Undantag: våldskast i galen galopp sidledes för att en kaja landade på ett bord, snyggt genomförd galopp-med-frambenen-trav-med-bakbenen, en smula töltinslag samt komplett oförmåga att stå still på stallplan).

mulledressyr

[Bild: Ava F]

Dagens nackdel; Päls. Det är komplett snöstorm, all päls ska bort samtidigt. Det blir ett tjusigt moln efter Mulle när han går. Eller står still, för den delen. Hur lång tid kan det taaaa?

Jag har fortfarande ingen som kan åka med oss till tandläkaren imorgon. Hjälp? *yl*


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *