Dressyr, upplänningshoppning och hosta

Den här veckan har Mullehästen haft ett körigt schema! I början av veckan körde vi hårt i dressyren för att komma nån vart. Efter fyra dagar gick det riktigt bra (tisdag).

Onsdagen körde vi på töm. Märkligt det där,  Mullehästen är egentligen jätteduktig på tömkörning, och matte är inte heller så pjåkig, men det blir av på tok för sällan. Vi måste skärpa oss, för det är faktiskt riktigt kul! Jag tror det ska finnas bilder någonstans också, från tidigare tillfällen.. vet att vi blivit fotograferade, men minns inte när!

I torsdags var Mulle ute och fräste med sin fjortis i naturen. Det tyckte han tydligen var hemskt skojigt.

I helgen har Mulle och mullematte haft besök från Uppsala. Ylva har tidigare hoppat ponny över massiva hinder för ett imponerande antal år sen och hade stor häståkarabstinens. På lördagen red de dressyr, Mullehästen skötte sig relativt uruselt, han lekte träbock och ville mest fara omkring och roa sig med annat. Men skam den som ger sig, ibland fick de till det ändå!
ylva-och-mulle

Hoppmänniskor blir ofta förvirrade av två tyglar och sadel med djup sits. Men jag tycker de klarade det bra!

På söndagen fick Ylva leka i sitt rätta element, hoppsadeln på, en tygel i handen och hinder! Mullehästen, som den stjärna han är, är ju helt självlärd inom hoppning, mest för att matte är detsamma (strategi: styr, driv, håll i dig). Det var kul att se honom med en ryttare som vet vad hon håller på med! (Mulle har visserligen tidigare hoppat med den orangea hopphästens matte, men det har mest gått ut på galenskaper, så det är oklart om det räknas).

Titta, filmbevis på att Mulle faktiskt KAN hoppa utan att se ut som en komplett idiot:
(obs att filmen är i widescreen, vilket youtube inte är. Riktigt så kort och tjock är han mao inte på riktigt)

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=jEPMEN58mWs]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=YRjzYvPf2b8]

Och såklart, eftersom det är Mulle vi pratar om så måste han ju se ut som en komplett idiot ibland. Han rår inte för det.

“Iiiih, jävlar, jag har ju framben också!”

img_0578

“Oäääää, nån har lagt pinnar här!”

img_0580

“Marginal ftw!!”

img_0581

 

Vad mer har hänt… Fjortisen har fyllt femton och fick fantastiskt vackert rosa fjortissmink att leka med. Detta för att markera att bara för att man blir femton slutar man inte vara fjortis. Som vi alla vet, fjortis är inte en ålder, utan ett tillstånd. Grattis till fjortisen, du regerar!

ava-och-mulle-badar[bild: MariaS]

Avslutningsvis har vi lite trista nyheter. Mullehästen har varit en smula hostig till och från den senaste veckan. Från att ha varit ingenting igår eskalerade det idag till galenskap och då fler hästar i stallet också hostat och en veterinär var på väg ut så fick Mulle hänga på. Vi fick ett snabbt svar på blodproverna, de har ett litet virus. Otur, men vem som helst kan bli snuvig, det rår man inte för. Nu får Mulle skritta i skogen och vara lat i en vecka ungefär.
Tyvärr innebär det att vi får stryka oss från distanstävlingen till helgen, det suger! Vi hoppas hoppas hoppas att det ska hinna bli bra så han kommer igång lagom till klubbhoppningen i påsk. Håll tummarna!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *