Mullevecka

Mulle ber om ursäkt för att hans ombud varit dålig på att blogga senaste veckan, men det var den där lömska tidsfaktorn…

Förra tisdagen hoppade vi igen för första gången sen fotvrickningen. Vi hade mest bommar och ett par små kryss. Mulle var… hmm… om ni tänker er hur det är i tecknade serier, där de liksom springer i luften i ett par sekunder innan de med ett PIOOONNGG försvinner i ett dammoln? SÅ var Mulle så fort vi vände upp mot hindret. Därefter full fart, hoppa ett språng för tidigt och gärna en meter för högt. Hjälp. Men det gick bra, han lugnade ner sig efter en stund. Pälsen är så lång att han gympar i dunjacka just nu, det gör vem som helst lite tam.

Sen i veckan har det inte hänt så mycket.. matte fick tidspanik så Mulle fick leka med sin f.d. medryttare ett par dagar, och enligt utsago betedde han sig artigt och charmigt. Det är ju fint att han HAR de egenskaperna nån stans längst in, tycker jag nog.

I söndags var det Johannaträning igen, en mycket lyckad och nyttig sådan. Vi hade ett problem som vi löste så vi var mycket nöjda. Nästan hela lektionen blev i galopp, eftersom problemet låg i att ärade Mulle gärna blir tom i yttersidan i högergaloppen. Vi fick göra mycket utåtställningar och små volter och annat spännande, Mulle blev alldeles matt. Vi övade också på den förvända galoppen, dock med vissa svårigheter, för som Johanna uttryckte det; “han är ju väldigt intresserad av att byta galopp…”
Mjo, han är väl det.
Efteråt var vi båda genomsvett, det tog en halvtimmes avskrittning innan han var någolunda torr igen. Pälselände.

I måndags tränade vi vidare på galoppen på egen hand och hittade ett tricks för att lura Mullehästen att galoppera förvänt, vi fattar rätt galopp och byter på långsidan till den förvända, tar den förvända genom två hörn och byter tillbaka, eller saktar av. Mullehästen mycket lycklig över att få byta och vi fick till nästan snygg förvänd galopp, iaf åt ena hållet! Det tar sig!

Igår fick han vila. Eller rättare sagt, igår fick matte vila. Men det verkar som pälsen ÄNTLIGEN börjar ge med sig… yahoo!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *