Träning och vinter

Nu börjar vi komma igång igen. I söndags tränade vi dressyr igen och kunde nästan rida på riktigt. Mest i skritt, men tränade också lite rakriktning i trav. I skritten fortsatte vi med bakdelsvändningar, samt gjorde lite diagonalslutor. Mulle var glad och duktig hela tiden!
Det duktiga satt kvar dagen efter, och vi tog en långsida i galopp. Han känns fin!

Idag hade det duktiga runnit av och ersatts av “jagärenlitenorastadmullehästifemminusgrader”. Allmänt bångstyrig i ridhuset och efteråt gav vi oss på den otroligt intelligenta grejen att skritta ut. Mulleär rädd för cykelspår i snö. Han lyckades dessutom halka fyra gånger trots att han är broddad. Det borde räknas som någon typ av merit. Eller näradöden-upplevelse.

Man får hela tiden för sig själv upprepa mantrat “det är tur att han är söt, det är tur att han är söt”.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *