Frisk!

Nu är Mullehästens tass helt frisk! Ursäktar den dåliga uppdateringen, tänkte lägga in bilder, men någon sorts gnom har snott sladden till mobilen så det får bli en annan gång.

Hos veterinären var det sviiiinkallt. Lyckligtvis behövde vi bara vara där i typ en kvart. Böjprov båda fram, inte minsta osäkerhet, fötterna är fina båda två! För säkerhets skull hann Mulle med att smaka lite på veterinären också. Alltid ska man skämmas.

Dagens:
Veterinären: Han är inte rakad på vänster
Jag: Nej
Veterinären:Vi har alltså inte gjort något i vänster fram?
Jag: Nej, det var bara en grad på höger
V: Inget i vänster fram alltså?
J: Nej
V: Inget alls?
J: Nej.
V: Bara höger fram?
J: Just det
V: Så ingenting i vänster?

And so on… Han böjde vänster ändå, för säkerhets skull. Rart.

Häromdagen satt det en främmande dam på läktaren när jag red. Efteråt kom hon till mig inne i stallet och förklarade med snäsig röst att det minsann hade sett bra ut och att det var en förjävla vacker häst jag hade. Samt att jag borde begripa att ta en komplimang. Jag är ännu osäker på om hon var ironisk, om hon hade grava intonationsfel eller om hon tyckte att jag borde sälja den förjävla vackra hästen och köpa en cykel. En del gör mig förvirrad…

Nu har vi börjat trava litegrann. Efter att ha passerat stadiet “ånga på som tåget och halvt om halvt välta i hörnen” har vi faktiskt blivit riktigt organiserade. Förutom dagens övning. Det är runt tio minusgrader ute, solen skiner och hästen är en nyligen konvalescent idiot. Mulle drabbades omedelbart av djupt sittande hattifnattsjuka. Dessutom, om solen nu bildar små roliga fyrkanter på manegebotten, så KAN det vara så att man liksom bara måste ta och hoppa över dem. Det finns också en mycket stor risk att matte inte är ett dugg beredd på detta. Resultatet ser förhållandevis roligt ut, som det verkar.

Jag satt kvar, okej?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *