Frambenet

Mulle fick veterinärtid samma dag som vi ringde, snacka om tur!

Lyckligtvis visade det sig att det inte var så illa med foten, han hade bara vrickat den. En grad på höger fram efter böjprov, det är lätt fixat. Röntgenbilderna var jättefina. Och Mullehästen var duktig!

Första prövningen blev istället två dagars boxvila. Det var INTE uppskattat!

bild015

That is one mad Pony!

Efter de två dagarna fick vi iaf börja gå ut och gå, det tyckte han var sisådär.. kul ute, men dötrist i manegen… och nu har vi fått äkta halkbana på vägarna, så vi får hålla oss i ridhuset. Men som tröst fick han det överblivna julknäckebrödet, så jag tror han förlåter mig.

bild036


Comments

Frambenet — No Comments

  1. Oj – vilket finknäckebröd! Klart han måste blidkas då…

    Behöver de verkligen boxvila för en engradig hälta? Känns som att med en mullehäst ökar det bara risken för att han knäcker till sig igen när han väl får komma ut och röra på sig…med tanke på vildhingstbenägenheten han har…

    //Säger hon som glatt släpper ut sin svettiga häst i hagen i 10 minus (har gjort det i två år nu och aldrig haft några problem! Hästar är inte så ömtåliga som man tror). Men vid 15 minus fick han faktiskt torka först…

  2. Inte boxvila för hältan, men boxvila för behandlingen! Iom att man sprutar in kortison i leden måste han stå still… Lyckligtvis är vi klara med den biten, och nu säger vi aldrig mer 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *